Dragić se je v vzhodni konferenci z Miamijem v boju na štiri zmage proti Boston Celtics s 4:2 uvrstil v veliki finale najmočnejše lige na svetu. Po tekmi je za STA dejal, da je občutke ob uvrstitvi v finale NBA težko primerjati z osvojenim naslovom evropskega prvaka v Istanbulu 2017.

Pot do finala izjemna izkušnja

Težko je primerjati. Ko igraš za svojo državo, za svoje ljudi, je to res nekaj zelo osebnega, in igraš pred navijači, polno dvorano navijanja. Drugačen občutek je. Ampak pot do finala NBA je bila zame izjemna izkušnja skozi celotno sezono,” je uvodoma v pogovoru za STA prek videokonference dejal Dragić.

Prišel sem s klopi, skušal sem uživati v vsakem trenutku, dati življenje soigralcem, jih spodbujati, jim pomagati. Vesel sem za to, kar smo dosegli, ampak nismo še končali. To je verjetno eden največjih trenutkov moje kariere,” je povedal izkušeni košarkar in dodal: “Najprej hočem uživati v teh trenutkih, želim jih vpiti, nato se dobro pripraviti na finale.

To je verjetno eden največjih trenutkov moje kariere.

Slovenski as prispeval 13 točk

Dragić je v prvi četrtini, ki jo je Miami dobil s 33:27 dosegel pet točk ob eni trojki in 100-odstotnem metu iz igre. Uspeli sta mu tudi dve podaji. Ob koncu drugega polčasa je Miami, ki je drugo četrtino izgubil z 29:33, vodil le še za dve točki (62:60). Dragić je v drugi četrtini dodal le točko iz prostega meta in dva skoka ter tri podaje.

Miami je za dve točki vodil tudi po tretji četrtini, ki se je končala z izidom 88:86, obe ekipi pa sta dosegli po 26 točk. Dragić je v tretji četrtini dosegel sedem točk ter skok in dve podaji, do konca tekme pa več ni okrepil statistike. Boston je zadnjo četrtino začel bolje z vodstvom 96:90, nato pa je na sceno stopil Tyler Herro in z dvema zaporednima košema izenačil na 96. Herro in Adebayo sta potem Miami povedla do vodstva s 109:102, ki ga Dragićeva ekipa, sicer brez slovenskega asa na parketu, več ni izpustila iz rok.

Dragić poln veselja in radosti

Kljub vsemu je 34-letni Ljubljančan dodal, da je poln občutkov veselja in radosti. “To je neresnično. Zelo sem vesel. Na ta trenutek sem čakal dolgo časa, 11 ali 12 let. Končno sem tu. Zasluga gre fantom, soigralcem, ki so z mano verjeli. Vesel sem, da sem tu, komaj čakam finale,” je napovedal Dragić.

Trener Miamija Eric Spoelstra je po odločilni tekmi razkril, da je skupaj s Patom Rileyjem pred šestimi leti obljubil Dragiću, da bodo imeli v Miamiju ekipo, ki se bo borila za naslov prvaka.