Španijain Francija bosta jutri ob 21. uri v Münchnu odigrali prvo tekmo polfinala Eura. Drugi par sestavljata Nizozemska in Anglija, ta tekma pa bo na sporedu v sredo ob 21. uri v Dortmundu. Finale bo v nedeljo ob 21. uri v Berlinu.

V primerjavi z žogo Fussballliebe, s katero se je igralo v dosedanjem tekmovanju, je žoga za sam zaključek turnirja vizualno drugačna. Dizajnu, ki je bil določen za prvi del Eura, so zdaj dodane podrobnosti, ki dopolnjujejo rdeče, zlate in črne podrobnosti, ki so bile na žogi kot barve gostiteljev.

Nova pomembna podrobnost

Belo ozadje je zdaj srebrno in simbolizira barvo skodelice. Sama barva je posebej izdelana in testirana, tako da je proizvajalec lahko prepričan, da ne bo imela nesprejemljivega bleščanja na igrišču, ki bi lahko motilo igralce. Žoga je doživela tudi tehnične spremembe. Imel bo posebno tehnologijo, ki je neposredno povezana s sobo VAR. Zbral bo vse podatke in jih poslal v sobo VAR v realnem času.

Ta inovacija bo v kombinaciji s položajem igralca in umetno inteligenco prispevala k izboljšanju polavtomatske tehnologije backfield, piše Index.