Nogometna zveza Slovenije (NZS) je na svoji uradni spletni strani sporočila, da bo prodaja vstopnic za tekmo slovenske reprezentance v osmini finala evropskega prvenstva v Nemčiji stekla v petek dopoldne. Predvidoma bo to ob 10. uri, dodaja NZS.

Nakup vstopnic bo potekal pred portala za vstopnice Evropske nogometne zveze (Uefa) oziroma na tej povezavi.

Na voljo 6000 vstopnic

Vstopnice bodo na voljo po sistemu "prvi pride, prvi kupi" z vzpostavljeno čakalno vrsto. Skupaj bo na voljo 6000 vstopnic različnih kategorij.

Najcenejše vstopnice "Fans first" bodo v prodaji za 50 evrov, najdražje v 1. kategoriji pa za 250 evrov. Cene za 2. in 3. kategorijo so 175 oziroma 85 evrov.

Na voljo bodo tudi VIP-vstopnice, ki bodo dostopne na naslednji povezavi.

Nasprotnika še nima

Slovenska izbrana vrsta si je prvič v zgodovini največjih tekmovanj zagotovila nastop v izločilnih bojih, a tekmeca v njih še nima. Igrala bo bodisi v Frankfurtu 1. bodisi v Münchnu 2. julija.

Vse bo odvisno od današnjega razpleta v skupinah E in F. Tekmica Slovenije bo ali Portugalska kot zmagovalka skupine F ali zmagovalka skupine E. Tam so v lovu na prvo mesto še vse reprezentance, in sicer Romunija, Belgija, Slovaška in Ukrajina s po zmago v prvih dveh krogih.