Prva tekma 4. kroga kvalifikacij za Konferenčno ligo se je končala brez zadetkov.

Od prve minute je začel 17-letni Tine Čuk, ki je krstni debi doživel v Kopru, sedaj pa beleži še evropski debi. Na seznamu poškodovanih v Mariboru še vedno Max Watson, Martin Milec, Aleks Pihler, Danijel Šturm in Ažbe Jug, medtem ko Jan Repas in Nemanja Mitrović nimata pravice nastopa zaradi treh rumenih kartonov.

V 31. minuti je bila prva velika priložnost za Maribor. Roko Baturina je sprejel žogo v kazenskem prostoru, obrnil Matiasa in krasno zaposlil na vrhu kazenskega prostora Marka Božiča. 24-letnik je streljal v desni vratarjev kot, a se je izkazal s posredovanjem Simone Scuffet.

V 38. minuti se je v obetavni akciji našel Andraž Žinič, vendar je njegov strel končal daleč od želenega cilja. Pred koncem prvega polčasa nevarnejši Maribor. Tri priložnosti v podaljšku prvega dela. Prvo je zapravil priložnost Brnić, s slabim predložkom iz obetavnega prostega strela, drugo Božić, ki prav tako z levega krila ni uspel boljše podati v kazenski prostor in za konec še slabo izveden kot.

Dve veliki priložnosti Božića

Mariborčani so precej previdno začeli drugi polčas, po desetih minutah brez resnejše priložnosti. Krznar je medtem na segrevanje poslal Kronavetra, Sirka in Laušića.

Damir Krznar, novi trener NK Maribor

Prvi na igrišče je prišel Rok Kronaveter, ki je zamenjal mladega Čuka. Trideset minut pred koncem tekme. V 76. minuti še druga menjava pri Mariboru, iz igre Baturina namesto njega pa Rok Sirk.

V 83. minuti podobna priložnost za Božića kot v prvem delu, samo kaj je tokrat večji del posla opravil Kronaveter. Mariborska sedmica je osvojila velik del igrišča na levem delu, z izjemno podajo našel Božića, ki pa je ponovno meril v levi kot, a tudi tokrat boljši gostujoči vratar. Na koncu tudi največja priložnost drugega dela, morda tudi celotne tekme.

Na koncu šesta uradna letošnjega tekma v Ljudskem vrtu v kateri Maribor ni uspel doseči zadetka.

NK Maribor – CFR 1907 CLUJ 0:0 (0:0)

Začetni postavi:

NK MARIBOR: Bergsen, Žinič, Šoštarič Karič, Uskoković, Sikošek, Antolin, Vidaković, Čuk (60′ Kronaveter), Božić, Brnić, Baturina (76′ Sirk). Klop: Zalokar, Pridgar, Koderman, Maher, Božičković, Guerrico, Laušić, Kronaveter, Sirk, Vipotnik. Trener: Damir Krznar.

CFR 1907 CLUJ: Scuffet, Manea, Burca, Matias, Camora, Roger, Cvek, Adjei-Boateng (30′ Muhar), Yeboah, Betancor (46′ Paun), Deac (73′ Malele). Klop: Balgradean, Bručić, Paun, Malele, Petrila, Hammershoj-Mistrati, Hoban, Kolinger, Bordeianu, Braun, Muhar, Bus. Trener: Dan Petrescu.