Belgijski as Remco Evenepoel (Soudal Quick-Step) je zmagovalec vožnje na čas v sedmi etapi kolesarske dirke po Franciji. Na 25,3 km dolgi trasi med Nuits-Saint-Georgesom in Gevrey-Chambertinom je za 12 sekund ugnal slovenskega zvezdnika Tadeja Pogačarja, ki ostaja v rumeni majici vodilnega. Primož Roglič je etapo sklenil na tretjem mestu.

Pogačar (UAE Team Emirates) je prvo od dveh voženj na čas na letošnji dirki po Franciji začel s 45 sekundami naskoka pred Evenepoelom, razmerja moči pa so se po današnji dokaj razgibani trasi s slabimi 300 višinskimi metri nekoliko spremenila.

Evenepoel je po 56. zmagi v karieri, od tega 15. v vožnjah na čas, razliko za Pogačarjem zmanjšal na 33 sekund, potem ko je upravičil vlogo favorita kot svetovni prvak v kronometru.

Odličen tudi Roglič

Zelo dobro je s 25,3 km dolgo traso opravil tudi Pogačar, ki je zaostal 12 sekund. Drugi slovenski as Primož Roglič (Red Bull-BORA-hansgrohe) je kot olimpijski prvak iz Tokia zasedel tretje mesto z zaostankom 34 sekund in v skupnem seštevku pridobil eno mesto.

V razvrstitvi ima po sedmih etapah Pogačar 33 sekund naskoka pred Evenepoelom, tretji pa je Danec Jonas Vingegaard (Visma-Lease a Bike), ki je bil danes četrti z zaostankom 37 sekund. V seštevku Vingegaard zdaj zaostaja 1:15, Roglič pa na četrtem 1:36 minute.

Ostali Slovenci tokrat niso kolesarili na polno. Matej Mohorič (Bahrain-Victorious) je bil 146., Jan Tratnik (Visma-Lease a Bike) 156., Luka Mezgec (Jayco-AlUla) pa 173.

STA