Šport

Drevi odločilna tekma za Kekovo izbrano vrsto, si bodo zagotovili napredovanje?

Uredništvo , 18.11.20 ob 10:16

Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 po slovenskem času v Atenah igrala zadnjo tekmo druge izvedbe lige narodov.

Slovenija bo proti Grčiji iskala vsaj točko, ki bi ji priigrala prvo mesto v skupini 3 lige C in napredovanje v viši rang tekmovanja. To slovensko vrsto tako čaka prva tekma z več pritiska.

Slovenija ima po petih tekmah 13 točk, Grčija pa dve manj. Obe ekipi sta še neporaženi. Neporažena pa je tudi Grčija na dosedanjih šestih medsebojnih obračunih s Slovenijo.

Danes bosta na igrišču tako vodilni ekipi, za slovensko Slednja bo to prva prava resna preizkušnja, saj gre za ligo B in posredno tudi za dodatne kvalifikacije za svetovno prvenstvo 2022. Poraz bi bržčas vzel oboje.

Tako Grki kot Slovenci so od septembrske medsebojen tekme doživeli nekaj sprememb v igralskem kadru. “A njihov način igranja ostaja enak. Njihova želja je velika, ampak ne more biti večja od naše,” je še dejal Kek in dodal: “To je mogoče prva tekma za to generacijo, ki nosi pritisk, odgovornost. Zelo bom vesel, če bomo opravili tudi ta test.”

Tekmo na stadionu Jorgos Kamaras, ki sicer sprejme dobrih 14.000 ljudi, bodo sodili Španci Carlos del Cerro Grande, Juan Carlos Yuste in Roberto Alonso Fernandez.