Ponedeljkovo tekmo osmine finala evropskega prvenstva med Portugalsko in Slovenijo si je ogledalo slabega pol milijona gledalcev. To je 65-odstotni delež vseh gledalcev televizije v času prenosa, je sporočila Služba za komuniciranje RTV Slovenija.

Najbolj gledan posnetek, v katerem je Oblak obranil enajstmetrovko Ronaldu

Največ gledalcev je sicer spremljalo 2. podaljšek, in sicer kar 558.800 oz. 77 % vseh gledalcev, ki so bili v času podaljška pred televizijskimi ekrani.

Tudi najvišja minutna gledanost (592.000 gledalcev) je bila dosežena v času 2. podaljška, ob 23.39, ki hkrati tudi predstavlja najvišjo minutno gledanost na vseh slovenskih televizijah v letošnjem letu. Vsaj del prenosa tekme si je ogledalo kar 770.300 različnih gledalcev.

Omenjena tekma je tako bila najbolj gledan dogodek letošnjega evropskega prvenstva v nogometu. To se je odražalo tudi na digitalnih platformah in RTV 365, kjer je bilo zabeleženih več kot 235.700 ogledov. Najbolj gledan je sicer bil posnetek, v katerem je Jan Oblak obranil enajstmetrovko Christianu Ronaldu.

Slovenska reprezentanca je tekmo s Portugalsko izgubila po izvajanju enajstmetrovk z 0:3. Redni del in podaljšek sta se končala brez zadetkov. Nogometaše danes ob 18. uri na Kongresnem trgu čaka še sprejem, na katerem se bodo navijačem zahvalili za njihovo podporo.

STA