Župan občine Hoče-Slivnica dr. Marko Soršak se je odzval na številne diskusije, ki so nastale po razdeljevanju daril, ki jih je za otroke pripravila občina. Božiček naj bi potoval prehitro, razlike v darilih naj bi bile precejšnje, nekateri starši pa so bili bolj zagnani v želji po darilih, kot pa otroci sami.
Župan dr. Marko Soršak je v objavi na družbenem omrežju Facebook zapisal, da so bili na različnih lokacijah isti ljudje, zato je zmanjkalo daril, ki so jih morali nato nadomestiti z drugimi darili. Obenem je apeliral na vse starše, kakšne vrednote s tovrstnimi ravnanji spodbujajo pri svojih otrocih.

Prevzel objektivno odgovornost 

Obenem je Soršak poudaril, da je darilce dobil vsak. “Na nekaterih lokacijah so otroci pristopili h kočiji in palčki so razdelili darila, Božiček pa je otroke nagovoril. Dogajalo pa se je, da so se nekateri starši prerinili pred otroke in prvi prišli po darilo, pred otroci. Mogoče bi moral uporabiti stavek, da so se prerinili h koritu, pa ne bi bilo prav do otrok, ki so čakali, da jim škrat prinese darilo,” je v zapisu opozoril Soršak.

Sodelavka, ki je bila odgovorna za projekt, je vanj vložila dušo in srce, da so otroci v teh izrednih razmerah (ko ni šole, ko ni treningov športa, ko ni glasbe, ko ni družbe in socialnih stikov…) dobili vsaj malo božičnega duha, ko jim je Božiček na konjski vpregi ogrel srce in so se jim svetile oči. Bil je dogodek in trenutek v teh težkih časih, ko so otroci čutili toplino božiča in bili srečni.

Obenem je župan prevzel krivdo, da ni bilo vse tako, kot bi si želeli. “Vesel pa sem, da imam odlično ekipo v občinski upravi, ki so se takoj odzvali in otroci niso ostali brez darilc. Zavračam, pa vse kritike, ki letijo na organizacijo. V takšnih pogojih kot so, je za takšno organizacijo bilo potrebno ogromno dela, angažmaja, koordinacij z različnimi inšpektorati. Postaviti vse tako, da je izvedba skladna z navodili NIJZ in še 1000 drugih organizacijskih izzivov. Sodelavka, ki je bila odgovorna za projekt, je vanj vložila dušo in srce, da so otroci v teh izrednih razmerah (ko ni šole, ko ni treningov športa, ko ni glasbe, ko ni družbe in socialnih stikov…) dobili vsaj malo božičnega duha, ko jim je Božiček na konjski vpregi ogrel srce in so se jim svetile oči. Bil je dogodek in trenutek v teh težkih časih, ko so otroci čutili toplino božiča in bili srečni,” je še zapisal Soršak.