Uvod v prireditev Umetnost rizlinga & gibanice bo četrtkovo odprtje likovne razstave na temo vinogradništva in vinarstva.

Po uspešni lanskoletni izvedbi Društvo vinogradnikov Lenart s soorganizatorji tudi letos pripravlja prireditev Umetnost rizlinga & gibanice. Gre za vrhunsko vinsko-kulinarično doživetje, začinjeno z glasbo, ki bo pred cerkvijo sv. Lenarta v četrtek, 19. avgusta, od 17.00 ure dalje. Tudi tokrat bo mogoče poskusiti najrazličnejše rizlinge skupaj s tradicionalno kulinariko, pripravljeno na sodoben način. Za vrhunski dogodek bodo poskrbeli kuharji Štajerske hiše kulinarike in članice Društva kmečkih žena in deklet Lenart, ki bodo s show-cookingom poskrbeli za pravo kulinarično predstavo. Soorganizatorja dogodka sta tudi Kmetijsko gozdarski zavod Ptuj, ki nudi strokovno podporo, in Občina Lenart.

Lanskega dogodka se je udeležilo več kot 300 ljudi

Stanko Kramberger, predsednik Društva vinogradnikov Lenart, pravi, da je osnovni namen dogodka promocija laškega in renskega rizlinga ter ostalih tipov tega vina, hkrati pa gre za promocijo slovenjegoriške gibanice, ki jo bodo v obliki show-cookinga pripravljale kmečke žene in dekleta. “V Slovenskih goricah je še vedno posajenega največ rizlinga, res pa je, da v preteklosti ta ni bil toliko promoviran. Ravno zato smo se odločili za takšen dogodek, na katerem bo zagotovo sodelovalo vsaj 20 vinarjev iz vinorodnih dežel Podravje in Pomurje,” nam je povedal Kramberger in dodal, da so na prireditev tudi tokrat povabili vinske viteze in okoliške vinske kraljice

Podobno kot v lanskem letu,ko se je prireditve udeležilo več kot 300 obiskovalcev, bodo tudi tokrat poskrbeli za glasbeno vzdušje, ki ga bo od 20.00 ure dalje pričarala pevka Ditka z bandom, še prej pa bo nastopil akustični duet Sounds of Simplicity.

Dogodka se lahko udeleži vsakdo, in sicer z nakupom posebnega kozarca, s katerim je mogoče neomejeno pokušati vsa vina na festivalu, dodan pa je tudi bon za gibanico.

Uvod v festival bo četrtkova otvoritev likovne razstave na temo vinogradništva in vinarstva

Kot uvod v omenjeni festival bo ta četrtek, 11. avgusta, ob 19.00 uri v avli Jožeta Hudalesa v pritličju stavbe Občine Lenart otvoritev likovne razstave na temo vinogradništva, vinarstva in Slovenskih goric v organizaciji Društva vinogradnikov Lenart. S svojimi deli se bodo predstavili: Klara Alatič, Nika Arnuš, Martina Golija, Milan Ketiš, Nina Kolarič, Konrad Krajnc, Ana Šuster Kraner, Ivan Lorenčič- Loren, Leopold Methans, Eva Novak, Dejan Pfeifer, Andreja Štancer, Nina Šulin in Danijel Vrečič- Dani. Avtorjem je skupno delovanje v Slovenskih goricah, med njimi najdemo široko paleto ustvarjalcev, od študentov do upokojencev, v ustvarjalnem smislu pa prav tako veliko pestrost izbire tehnik in materialov.

Razstava bo na ogled do 30. avgusta v delovnem času upravne enote in občine in v petek, 19. avgusta, v večernih urah, v času prireditve Umetnost Rizlinga in gibanice.