Danes bo spremenljivo oblačno s padavinami, vmes bo tudi zagrmelo. Ohladilo se bo, meja sneženja se bo ob močnejših padavinah ponekod v notranjosti Slovenije lahko spustila do nižin, zapihal bo severovzhodni veter, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Na portalu neurje.si poročajo, da je nad območjem Slovenskih Konjic nastala nekoliko močnejša nevihta z nalivom, spremlja pa jo tudi sodra. Potuje v smeri Slovenske Bistrice in Ptuja. V Mariboru pa je v dopoldanskih urah poleg dežja mogoče bilo slišati tudi grmenje.

Ponoči bodo padavine ponehale

Popoldanske temperature bodo od 0 do 5, na Goriškem in ob morju okoli 12 stopinj Celzija. Ponoči bodo padavine povsod ponehale, do jutra se bo zjasnilo, ponekod po nižinah bo nastala megla. Burja na Primorskem bo ponehala. Najnižje jutranje temperature bodo od -6 do -1, v alpskih dolinah do -10, ob morju okoli 4 stopinje Celzija. V četrtek bo sprva pretežno jasno, dopoldne bo po nekaterih nižinah še megla. Popoldne in zvečer se bo krepil jugozahodni veter, postopno se bo pooblačilo. Najvišje dnevne temperature bodo od 4 do 10, na Primorskem do 12 stopinj Celzija.