Tokrat pomoč potrebuje oče samohranilec in njegov mladoletni sin. Znesek, ki ga dolgujeta, je tudi tokrat velik zalogaj, saj znaša dobrih šest tisočakov. Upornik je znova zagnal akcijo.

Slika je simbolična

Poročali smo o žalostni zgodbi 68-letnice, ki je pristala na cesti. Društvo Upornik je zagnalo akcijo pomoči upokojenki, ki mesečno prejema manj kot 500 evrov pomoči. Uspeli so se dogovoriti, da v kolikor se dolg do upnika poplača, gospa stanovanje dobi nazaj. Dolg je znašal 6.500 evrov. Uspelo je v enem dnevu. Več o zgodbi si lahko preberete TUKAJ.

Znova težka zgodba

Upornik pa se znova javlja z žalostno zgodbo. Tokrat pomoč potrebuje oče samohranilec in njegov mladoletni sin. Pred letom dni sta izgubila mamo in ženo.  Živita v najemniškem stanovanju Stanovanjskega sklada Republike Slovenije in že nekaj časa ne zmoreta plačevati najemnine. “Oba skupaj imata 700 eur prihodkov, to višino pa dosegata z sinovo štipendijo, otroškim dodatkom, 200,00 EUR pokojnine po mami, ter znižano denarno socialno pomoč,” opisuje Krabonja.

Znesek, ki ga dolgujeta je tudi tokrat velik zalogaj saj znaša dobrih šest tisočakov. V kolikor ga ne uspeta poravnati, ju konec novembra čaka deložacija. “Da temu ne bo tako morata do 19. 11. 2020 poravnati dolg, da lahko ostaneta v stanovanju,” povedo v Uporniku.

Da temu ne bo tako morata do 19. 11. 2020 poravnati dolg, da lahko ostaneta v stanovanju.

Prispevate lahko na UPornikov TRR: SI56 6100 0001 3621 087, SKLIC: SI99,
NAMEN: SAMOHRANILEC D.
Pošljete SMS: UPORNIK5 na 1919 (zaradi vodenja evidence vas vljudno prosim, da mi javite v ZS)
Prispevate lahko tudi prek PAYPAL-a

Zadnje dni nas pretresajo žalostne zgodbe.💔
Danes smo izvedeli še za eno izmed teh. In tudi tokrat se obračamo na vas z…

Objavil/a Boris Krabonja Osebno dne Četrtek, 29. oktober 2020