V pesniški občini asfaltirali dober kilometer in pol lokalne ceste od Jarenine do poslopja Dveri Pax. V prihodnjem letu bodo uredili še cesto do Zmrzleka, sočasno pa tudi kolesarsko povezavo od Šentilja preko Jarenine, Voska do Lenarta.

V občini Pesnica so v tem tednu asfaltirali kilometer in 600 metrov dolg odsek lokalne ceste od naselja Jarenina (od kmetije Knuplež) do poslopja Dveri Pax. Cesta je v tem trenutku že normalno prevozna, so sporočili iz občinske uprave in dodali, da v naslednjem tednu predvidevajo še izdelavo bankin.  Direktorica občinske uprave Milica Simonič Steiner je pojasnila, da omenjeni cestni odsek pomeni že tretjo fazo rekonstrukcije ceste na relaciji Vosek – Jarenina – Šentilj. “Izvajalec projekta je bilo podjetje Zidarstvo Maučec d.o.o. iz Beltincev, pogodbena vrednost projekta pa je znašala 249 tisoč 924,81 evra (skupaj z DDV-jem).”

 

Spomnimo, da je pesniška občina v lanskem letu v okviru druge faze projekta uredila cesto skozi Jarenino. Podrobneje o tem v prispevku Jarenina se je prenovila. Že v prejšnjem mandatu pa je bil urejen prvi del, od regionalne ceste do začetka naselja Jarenina.

Nadaljevanje del prihodnje leto, načrtujejo pa tudi kolesarsko povezavo

V prihodnjem letu predvidevajo nadaljevanje del do Zmrzleka na občinski meji med pesniško in šentiljsko občino, za kar imajo že naročene projekte. S tem bo cesta v celoti obnovljena.

Istočasno projektiramo in načrtujemo tudi kolesarsko povezavo – novogradnjo od Šentilja, čez celo Jarenino, v Vosek in v nadaljevanju do Lenarta. Gre za evropski projekt, v katerem sodelujemo še z ostalimi občinami. Projekt bi lahko izvedli v letu 2022, saj moramo pridobiti še sofinanciranje s strani evropskega sklada. Investicijska dokumentacija je že potrjena, trenutno še izdelujemo projekte.

»Istočasno projektiramo in načrtujemo tudi kolesarsko povezavo – novogradnjo od Šentilja, čez celo Jarenino, v Vosek in v nadaljevanju do Lenarta. Gre za evropski projekt, v katerem sodelujemo še z ostalimi občinami. Projekt bi lahko izvedli v letu 2022, saj moramo pridobiti še sofinanciranje s strani evropskega sklada. Investicijska dokumentacija je že potrjena, trenutno še izdelujemo projekte,” je še pojasnila Milica Simonič Steiner.

ASFALTIRANJE CESTE
Pričeli smo z asfaltiranjem odseka Vosek – Jarenina – Šentilj: III Faza
(od kmetije Knuplež do DveriPaxa)
✅🚧🏘

Objavil/a Gregor Žmak – župan dne Torek, 15. december 2020