V Mestni četrti Pobrežje več kot deset let čakajo na obnovo Šolske ulice in in Ulice ob Dravi.

Pred dnevi smo poročali o največji težavi s katero se srečujejo v Mestni četrti Pobrežje. Gre za šolsko pot v bližini nekdanje Svile. Poleg tega so nam razkazali tudi Šolsko ulico, katera naj bi bila prav tako izredno nevarna. Želijo si, da bi se po več kot desetletju, zadeve premaknile v pravo smer. Na teren smo se odpravili s predsednikom sveta MČ Pobrežje Marijanom Volavšekom, ki nam je med drugim dejal, da so bili mnogi projekti narisani, a nerealni in neizvedljivi. Celoten članek si lahko preberete TUKAJ.

Občani lahko pričakujejo obnovo, a izvedba projektne naloge je prvi korak

Obrnili smo se na MO Maribor in jih povprašali kakšno je stanje kaj se tiče omenjenih ulic in prejeli odgovor: “Šolska ulica je trenutno izvedena kot enosmerna cesta v smeri Čufarjeva-Železnikova.
Urejena je površina za pešce in vodenje kolesarjev iz smeri Železnikove proti Čufarjevi. V nasprotni smeri vozijo kolesarji po sistemu sharow. Navedena rešitev je bila izvedena na pobude tam živečih občanov in na pobudo Mestne četrti Pobrežje saj so hoteli zaščititi najšibkejše udeležence v cestnem prometu. Poudarjamo, da gre za začasno prometno ureditev. Zavedamo se dejstva, da je Šolska ulica potrebna
prenove v celoti v smislu izgradnje pločnika, preplastitve, javne razsvetljave in morebitne ostale komunalne infrastrukture. Za Šolsko ulico je izdelana projektna naloga, ki bo podlaga za naročilo izdelave projekta.”

Glede ulice ob Dravi pa so bili kratki in jedrnati: “Ni sprememb glede na zapisano v članku.”

MČ Pobrežje: Nevarni cesti problematični že več kot desetletje