Pretekli konec tedna je svoja vrata odprl Mariborski otok.

Navdušeni kopalci so se pretekli vikend lahko osvežili na priljubljenem mariborskem kopališču. Čeprav se je “Otok” letos odprl nekoliko kasneje, saj so potekala gradbena dela, je kultno kopališče, ki bo kmalu praznovalo častitljivih sto let, tudi tokrat privabilo veliko ljudi. Kopalce je zabavala ekipa Radi City in DJ Kriško. Kopališče je vrata odprlo ob 9.00 uri, okopati pa se je bilo mogoče za simbolične tri evre.

Obiskovalcem poleg kopanja na voljo številne aktivnosti

Poleg kopanja bodo tudi letos obiskovalcem na voljo številne aktivnosti ter pestra kulinarična ponudba. Odpiralni čas Otoka je vsak dan med 9.00 in 20.00 uro

Poleg kopanja v bazenih vam Mariborski otok ponuja še številne možnosti za rekreacijo in zabavo:

  • odbojka in nogomet na mivki,
  • košarka,
  • badminton,
  • namizni tenis,
  • trampolini.

Najmlajše pa pričakuje tudi risalni kotiček.

Na Mariborski otok se je mogoče sprehoditi po prenovljenem mostu, v prihodnje pa kopališče čaka tudi celovita obnova kopališča.

Nekoč eno najmodernejših in najlepših kopališč so odprli 15. junija 1930, slavnostnega dogodka se je takrat udeležilo deset tisoč navdušencev in navdušenk. Zaradi idilične podobe kopališča, je to k osvežitvi sredi neokrnjene narave privabljalo kopalce od blizu in daleč, skozi čas pa je postajalo celo mondeno in bilo tako za marsikoga zaradi previsoke vstopnine nedostopno. Mariborski otok je bil kot naravna znamenitost zavarovan leta 1951, leta 1991 pa je postal še naravni spomenik.