Slaba novica za športne rekreativce. Vsi dogodki v sklopu Maribor sport festa za leto 2021 v štajerski prestolnici so odpovedani.

V Mariboru bi se ta petek in soboto, 11. in 12. junija, moralo odviti kar nekaj športno-rekreativnih dogodkov: Biznis run Maribor, Urbani gladiator Maribor, otroški teki Zlatega lisjaka ter 4. Nočni tek Maribor na 5 in na 10 kilometrov. Dogajanje naj bi organizatorji začinili tudi s pestrim spremljevalnim programom z glasbo in nagradami za udeležence.

A zaradi težav pri organizaciji v času epidemije so bili organizatorji vse naštete mariborske dogodke prisiljeni odpovedati. “Žal nam pri pripravi dokumentacije in soglasij ter nemogočih pogojev, potrebnih za izvedbo dogodkov in dopolnitev vlog na Upravni enoti Maribor, ni uspelo zadostiti vsem zahtevam, potrebnim za izvedbo dogodkov,” so razložili v Maribor sport festu.

Kaj bo z že plačanimi startninami?

Vse startnine, ki so jih sodelujoči že nakazali na tekoči račun za nastope na dogodkih, so organizatorji včeraj začeli vračati. Že plačane startnine bodo v najkrajšem možnem času in v polnem znesku vrnili na tekoče račune, s katerih so bile nakazane.