Največ škode je nastalo predvsem v južnem delu Slovenije, v občinah Kočevje in Črnomelj.

Slika je simbolična

Torkova večerna lokalna neurja s točo so k sreči obšla severovzhodni del države in so klestila predvsem v južnem delu Slovenije. Največ škode je toča povzročila v občini Kočevje v naseljih Dol, Predgrad, Brezovica pri Predgradu, Jelenja vas, Kralji in Livold, v občini Črnomelj pa v naseljih Stari trg ob Kolpi, Prelesje, Gorenja Podgora, Dolenja Podgora, Zagozdac, Kovača vas, Deskova vas in Močile.

V občini Trebnje je strela udarila v stanovanjsko hišo

Kot so danes sporočili iz državnega centra za obveščanje, je toča povzročila nekaj škode tudi v občinah Ribnica in Sodražica. Na Veliki Loki v občini Trebnje je strela udarila v stanovanjsko hišo. Požara ni povzročila, je pa poškodovala streho in električno napeljavo. V kraju Pijovci v občini Šmarje pri Jelšah pa je strela zanetila požar na gospodarskem poslopju. Pri odpravljanju posledic neurij je bilo aktiviranih skupaj 77 prostovoljnih gasilskih društev in dve poklicni enoti.

Kakšna nevihta le v severnem delu države

Po napovedih Agencije RS za okolje bo danes vreme pretežno jasno, popoldne lahko v severnem delu države nastane kakšna nevihta. Pihal bo šibek južni do jugovzhodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 27 do 32 stopinj Celzija. V četrtek bo pretežno jasno.