Z novo postajo je poskrbljeno za varnost učencev OŠ Malečnik, ki so do zdaj morali na avtobus čakati kar na robu cestišča.

Danes je bila v Malečniku, natančneje pri Osnovni šoli Malečnik, svojemu namenu predana nova avtobusna postaja. Poleg postaje je bila v projektu Mestne občine Maribor zgrajen tudi hodnik za pešce in podporni zid.

“Veseli in hvaležni smo, da je projekt izgradnje avtobusne postaje pri naši šoli zagledal luč sveta in se uspešno zaključil do začetka novega šolskega leta. To avtobusno postajo smo kar dolgo nestrpno pričakovali,“ je ob slovesni otvoritvi dejala Mateja Veltrusky, ravnateljica OŠ Malečnik. V svojem govoru je izpostavila skrbi, ki so jih imeli v preteklosti, saj so učenci hodili po cestišču in v avtobus stopali kar ob robu cestišča. Ureditev pločnika učencem omogoča varno pot do avtobusa.

“Otroci so od danes naprej bolj varni, kar me izjemno veseli,” je ob slovesnosti dejal mariborski župan Saša Arsenovič ter dodal, da gre za stvari, ki jih je treba urediti in poudaril, da jih je v mestu še nekaj, kar so ugotovili z obiski mestnih četrti. “Vesel sem vsake, na prvi pogled, male stvari, ki pa največ štejejo,” je poudaril.

Za šolo in prometno varnost pomeni ureditev postajališča veliko. “Avtobus pripelje otroke varno v šolo, na postaji lahko tudi varno vstopajo in počakajo na suhem. Seveda tudi starši, ki pripeljejo otroke v šolo, pravzaprav niso imeli kje varno parkirati in odložiti otroke,” je dejal mariborski podžupan dr. Samo Peter Medved ter dodal, da je zdaj to urejeno.

Otvoritev so popestrili tudi učenci OŠ Malečnik, ki so za navzoče pripravili krajšo predstavo z recitiranjem in glasbo. Na koncu pa je postajo blagoslovil tudi župnik Sebastijan Valentan.

Projekti pri OŠ Malečnik z novo avtobusno postajo niso zaključeni. Naslednje leto bo odstranjen tudi hrib, ki je nasproti šole. Tako se bo lahko cestišče razširilo in uredili se bodo parkirni prostori, v križišču proti Hrenci pa bo urejeno krožišče za avtobuse.