Vse štiri krajevne skupnosti v občini Pesnica so decembrsko razsvetljene. Najmlajše je že obiskal Miklavž, kmalu pridejo še Božiček in palčki.

Občina Pesnica je od 29. novembra praznično razsvetljena. Takrat so prižgali decembrsko razsvetljavo v vseh štirih krajevnih skupnostih, preteklo nedeljo pa so lučke prižgali še na štirih smrekah, ki so jih postavili v Pesnici, Pernici, Jarenini in Jakobskem Dolu.
»S praznično razsvetljavo nismo pretiravali, ohranili smo jo v lanski izvedbi. Denar bomo raje namenili za druge projekte,« je pojasnila Zdenka Bukovec s pesniške občinske uprave.

Pretekli konec tedna je tudi občino Pesnica obiskal Miklavž. »Miklavž in parkelj sta se v soboto in nedeljo vozila po vsej občini in mahala občanom v pozdrav. Odzivi ljudi so bili zelo pozitivni.«

V sklopu božičkovanja bodo obdarili otroke

V občini prirejajo tudi božičkovanje. Občinska uprava je povabila otroke do 10 leta starosti, da ji pišejo in rišejo risbice, potem pa bodo ti otroci med 18. in 21. decembrom obdarjeni. 19. in 20. decembra  bo Božiček s palčki obiskal vse štiri krajevne skupnosti in otrokom metal bonbone. Občinska uprava pa bo, preoblečena v palčke, 18. in 21. decembra delila darila.

Občinska uprava je povabila otroke do 10 leta starosti, da ji pišejo in rišejo risbice, potem pa bodo ti otroci med 18. in 21. decembrom obdarjeni. 19. in 20. decembra pa bo Božiček s palčki obiskal vse štiri krajevne skupnosti in otrokom metal bonbone. Občinska uprava pa bo, preoblečena v palčke, 18. in 21. decembra delila darila.