Le nekaj dni po tem, ko smo poročali o aferi glede parkiranja Saše Arsenoviča pred stavbo MO Maribor in ko je župan dejal, da ni dovolj parkirnih mest za motorna vozila, so le-ta urejena.

Minule dni smo poročali o tem, da je mariborski župan Saša Arsenović prejel kazen za napačno parkiranje svojega skuterja pred občinsko stavbo. Po tem, naj bi poklical vodja redarja Igor Rep in zahteval, da se vrne pred občino. Tam so ga poleg župana pričakali še pomočnica direktorja mestne uprave Mateja Cakić in vodja Medobčinskega inšpektorata in redarstva Ivan Kobal. Redar je kljub vztrajal pri izrečeni kazni, umik bi po njegovem pomenil neenakopravno obravnavo župana v primerjavi z drugimi občani. Arsenović je zanikal, da je želel od redarja, da prekliče kazen.

Nekaj dni kasneje je župan ponovno nepravilno parkiral, tokrat na mestu desno od občine, na mesta namenjena kolesarjem. Obljubil je, da bo uredil tudi parkirišča za skuterje in temu namenil večjo pozornost, saj parkirna mesta zanje v mestu niso urejena. Le nekaj dni po obljubi, so parkirišča že urejena. Pred stavbo MO Maribor najdemo kar osem parkirnih mest namenjenih motornim kolesom. Po poročanju portala vecer.com nova parkirna mesta urejajo tudi pred PU Maribor. Na občini so jim dejali, da bodo predvidoma na voljo že v tem tednu.

V naši občini je tako urejenih več kot 100 brezplačnih parkirnih mest za motorna kolesa:

Slomškov trg  – 12 parkirnih prostorov
Partizanska cesta – Trg Leona Štuklja – osem parkirnih prostorov
Trg svobode (Pri Vinagu) – pet parkirnih prostorov
Gregorčičeva ulica – 17 parkirnih prostorov
Strossmayerjeva ulica – 12 parkirnih prostorov
Cankarjeva ulica – pet parkirnih prostorov
Trg Borisa Kidriča – 12 parkirnih prostorov
Loška ulica – 11 parkirnih prostorov
Ulica Heroja Tomšiča – tri parkirni prostori
Smetanova ulica – deset parkirnih prostorov
Slovenska ulica 40 – tri parkirna mesta
Orožnova ulica pri knjižnici – dve parkirni mesti
Gregorčičeva ulica pri vrtcu Ivana Glinška – dve parkirni mesti
Strossmayerjeva med št. 11 in 17 – tri parkirna mesta

Kazenska ovadba v primeru globe za nepravilno parkiranje župana