Obeležujemo Dneve evropske kulturne dediščine in hkrati Teden otroka. Udeležili smo se programa pred vrtcem Otona Župančiča v Novi vasi.

Te dni obeležujemo Dneve evropske kulturne dediščine in hkrati Teden otroka. V sklopu dogajanj se je danes, 3. oktobra, odvil tudi program pred vrtcem Otona Župančiča v Novi vasi. Za najmlajše, njihove starše ter ostale obiskovalce, so v vrtcu pripravili raznolike aktivnosti in delavnice, v katerih so se med drugim otroci spoznavali z različnimi materiali. Na voljo je bila tudi vilinska stojnica kjer so si lahko otroci po tem, ko so ustvarili svojo sliko, izbrali svoj vilinski znak.

Ravnateljica vrtca Otona Župančiča Stanislava Lešnik nam je dejala, da so Teden otroka priredili že tretje leto zapored: »Povezali smo se tudi z Mestno četrtjo Nova vas. Skupaj zaključujemo projekt povezovanja preteklosti s sedanjostjo in vključujemo tudi razmišljanje za prihodnost. Pripravljali smo ga tri tedne in ga bomo še v naslednjih dneh.«

»Tovrstni dogodki se mi zdijo dobrodošli za našo mestno četrt, saj povezujejo generacije, tako najmlajše, njihove starše in stare starše. Videti je, da otroci uživajo v delavnicah in glasbi,« nam je povedala tajnica MČ Nova Vas Marina Tošić.