Seznam stvari, ki jih je ob začetku šolskega leta treba kupiti, je včasih videti neskončen, vendar obstaja en element, ki ga v vrvežu priprav pogosto spregledamo …

Za mnoge starše in skrbnike september pomeni pripravo otrok na novo šolsko leto. Seznam potrebščin je običajno prva stvar, ki jo je potrebno ob začetku šolskega leta pripraviti. Zvezki, učbeniki, svinčniki, mape, šolski copati …

Pa vendar obstaja nekaj zelo pomembnega, česar na seznamih šolskih potrebščin običajno ni … To je nezgodno zavarovanje otrok in šolske mladine.

Nezgodno zavarovanje otrok in šolske mladine je lahko enako pomembno kot ostala šolska oprema, če ne celo bolj. Zakaj? Ker otroci niso vedno pod vašim nadzorom, nepredvidene nesreče pa se lahko zgodijo kjerkoli in kadarkoli. Prav zato je še posebej ob začetku novega šolskega leta več kot smiselno razmisliti o nezgodnem zavarovanju za vaše otroke.

Kako deluje nezgodno zavarovanje otrok?

Nezgodno zavarovanje otrok in šolske mladine zagotavlja finančno varnost v primeru nesreče ali nezgode. To pomeni, da bo zavarovalnica kritje za zdravljenje ali druge stroške, povezane z nezgodo, prevzela na sebe. To vam lahko pomaga pri obvladovanju nepričakovanih stroškov, ki se lahko pojavijo ob poškodbah ali drugih nezgodah.

Kaj pokriva nezgodno zavarovanje?

Vsako zavarovanje lahko vključuje različne vidike kritja, zato je pomembno, da se posvetite podrobnostim. Tipično pa nezgodno zavarovanje vključuje naslednje elemente:

Zavarovanje za primer nezgodne invalidnosti

To kritje izplača določeno vsoto v primeru trajne invalidnosti po nezgodi. To vam lahko pomaga pri prilagajanju življenjskega sloga po poškodbi.


Vse do 30. septembra lahko nezgodno zavarovanje otrok in šolske mladine pri Zavarovalnici Sava sklenete s posebno ugodnostjo. Z malo sreče lahko namreč osvojite veliki Jolly paket personaliziranih barvic ali druge Jolly nagrade.


Zavarovanje za primer smrti

V primeru tragičnega dogodka, ki vodi v smrt otroka, bo zavarovalnica izplačala določeno vsoto, ki lahko pomaga pri pokritju pogrebnih stroškov in drugih finančnih obveznosti.

Kaj prinaša nezgodno zavarovanje otrok in šolske mladine pri Zavarovalnici Sava? Preverite tukaj.

Zdravljenje poškodb

Nezgodno zavarovanje običajno vključuje kritje za takojšnje izplačilo v primeru zdravljenja po poškodbi. To pomeni, da boste prejeli denar za stroške zdravstvene oskrbe takoj po diagnozi.


Zakaj skleniti zavarovanje?

  • Enotno zavarovanje z izborom kritij, ki jih prilagodite po svoje.
  • Izplačilo zavarovalnine v 5 dneh ob zdravljenju po poškodbi s kritjem Izplačilo takoj.
  • Do 1-urni psihološki posvet v okviru kritja Asistenca zaupanja.
  • Do 200.000 € izplačila v primeru popolne trajne invalidnosti.

Nadomestilo za zlom kosti

V primeru zloma kosti bo zavarovalnica izplačala določeno vsoto, ki vam lahko pomaga pri obvladovanju stroškov zdravljenja in okrevanja.

Asistenca zaupanja

Nekatera zavarovanja, med njimi tudi nezgodno zavarovanje otrok in šolske mladine Zavarovalnice Sava, ponujajo tudi dodatne storitve, kot je psihološki posvet ali informacije o zdravstvenih izvajalcih, ki lahko koristijo tako otrokom kot tudi staršem.

Za še bolj pisano otroštvo bo Zavarovalnica Sava del sredstev od vsakega sklenjenega zavarovanja namenili ZPMS za pomoč otrokom v stiski, Jolly pa jih bo razveselil še z barvicami.

Kako izbrati pravo nezgodno zavarovanje?

Pri izbiri nezgodnega zavarovanja je pomembno, da preučite različne možnosti in se odločite glede na potrebe vaše družine. Premislite, kateri elementi kritja so vam najpomembnejši, in poiščite zavarovanje, ki ustreza vašim potrebam.

Naj bo novo šolsko leto uspešno in varno!

Poleg tega ne pozabite na druge pomembne stvari, ki jih je treba urediti ob začetku šolskega leta. To vključuje tudi pogovor z otroki o pomembnosti varnosti in zdravega življenjskega sloga ter spodbujanje razvoja njihovih veščin in interesa za učenje.

Naj bo to šolsko leto uspešno, varno in brezskrbno za vse otroke!