Kolesa, skiroji, e-skiroji, e-kolesa, rolke in vse druge oblike mikromobilnosti postajajo naš vsakdan, ki pa nikakor ni brez tveganj. Če ste uporabnik tovrstnih prevoznih sredstev tudi vi – veste, da se lahko zavarujete?

Vse več ljudi se odloča za uporabo mikromobilnih sredstev – po domače povedano so to preprosto, kolesa, skiroji, e-skiroji, e-kolesa, rolke in podobno. Gre za priročne oblike prevoznih sredstev, s katerimi hitro in brez napora premagujemo razdalje na cestah in pločnikih, hkrati pa z njihovo uporabo storimo nekaj dobrega zase in za naše okolje.

Nevarnost na vsaki cesti ali pločniku

Kljub številnim prednostim pa je pomembno, da se zavedamo, da se na cesti in pločniku lahko pojavijo številne nevarnosti, s katerimi se moramo soočiti, posledično pa se pred njimi tudi ustrezno zavarovati. Srečamo se namreč lahko z:

 • Nevarnimi vozniki:

Na cesti se lahko srečamo z vozniki, ki ne spoštujejo pravil in ne upoštevajo drugih udeležencev. Pomembno je biti pozoren na promet, prednostne ceste, semaforje in znake ter se držati prometnih pravil. Svojo varnost lahko izboljšate tudi z nošenjem svetlečih oblačil in uporabo odsevnih elementov.

 • Nepravilno parkiranimi vozili:

Na pločnikih se pogosto srečujemo z nepravilno parkiranimi avtomobili, ki ovirajo pot mikromobilnim uporabnikom. Bodite pozorni na parkirane avtomobile in se izogibajte vožnji med njimi. Če je potrebno, previdno prečkajte cesto in nadaljujte vožnjo po varni poti.

 • Neupoštevanjem predpisane smeri:

Nekateri vozniki in pešci se ne držijo predpisane smeri gibanja, kar lahko vodi v nepričakovane situacije. Bodite pozorni na druge udeležence v prometu in jih predvidite ter prilagodite svojo vožnjo temu. Vedno upoštevajte prometne znake in smerokaze.

 • Slabo vzdrževano infrastrukturo:

Na nekaterih poteh se lahko srečamo s slabim stanjem cest, neravninami, lužami ali drugimi ovirami. V takih primerih vozite previdno, prilagodite hitrost in se izogibajte nevarnostim, kolikor je mogoče. Bodite pozorni na luknje v cesti, železniške tire in druge nevarne elemente.

 • Nepredvidenimi dogodki:

Včasih se lahko zgodijo nepredvideni dogodki, kot so nenadne ovire na cesti, pesek, listje ali spolzka površina. Bodite pripravljeni na takšne situacije in zmanjšajte hitrost ter ohranite dovolj razdalje med seboj in drugimi udeleženci.

Kako biti varen?

Kako torej poskrbeti, da bodo vse naše poti, ki jih opravimo s kolesi, skiroji, rolkami in drugimi mikromobilnimi sredstvi, zares varne? Prvi korak so gotovo čelade, uporaba ščitnikov za kolena in komolce, uporaba odsevnikov in podobno, obstaja pa še nekaj …

Lastniki in uporabniki koles, e-skirojev, rolk ter drugih sredstev se lahko sedaj zanesete na Zavarovanje mikroMOBILNOSTI Zavarovalnice Sava, ki vam zagotavlja brezskrbno vožnjo z vsemi klasičnimi ali električnimi mikromobilnimi sredstvi, in to na vseh vaših poteh po vsej Evropi.

Zares varni na vseh poteh

Zakaj skleniti zavarovanje mikroMOBILNOSTI? Ker vam eno zavarovanje krije odgovornost, nezgodo in pomoč na cesti ter velja za vsako mikromobilno sredstvo. Poleg tega lahko zavarujete tudi ožje družinske člane, kasko zavarovanje pa sklenete brez odbitne franšize. Posebna prednost tega zavarovanja pa je, da krije tudi krajo, kar je prvo tovrstno zavarovanje v Sloveniji.

Zavarovanje mikroMOBILNOSTI Zavarovalnice Sava je prva inovativna rešitev te vrste v Sloveniji, ki uporabnikom mikromobilnih sredstev nudi celovito zaščito. Če se želite prepričati o prednostih in možnostih tega zavarovanja, obiščite spletno stran Zavarovalnice Sava ali stopite v stik z njihovim zastopnikom. Ne odlašajte, zagotovite si brezskrbno vožnjo na kolesu, e-skiroju ali rolki s kakovostnim zavarovanjem mikroMOBILNOSTI.

Zavarovanje mikroMOBILNOSTI je namenjeno vsem, ki ste lastniki ali uporabniki mikromobilnih sredstev, s katerimi premagujete razdalje. Ne glede na to, ali se ukvarjate z rekreativno vožnjo, ste aktivna družina ali pa zgolj uporabljate mikromobilna sredstva za prevoze v šolo ali službo, lahko sklenete to zavarovanje. Pomembno je omeniti, da so zavarovanja vezana na osebo, ki uporablja mikromobilno sredstvo, in ne na sredstvo samo. Torej ste zavarovani, ne glede na to, katero mikromobilno sredstvo uporabljate v določenem trenutku.

V zavarovanje mikroMOBILNOSTI so zajeta različna mikromobilna sredstva, med njimi:

 • kolo,
 • e-kolo,
 • rolka,
 • monokolo,
 • skiro na motorni pogon,
 • rolka na električni pogon,
 • segway,
 • hoverboard na električni pogon.

Zavarovanje mikroMOBILNOSTI ponuja štiri sklope zavarovanj, ki jih lahko kombinirate glede na svoje potrebe:

 • Zavarovanje odgovornosti;
 • Kasko zavarovanje;
 • Nezgodno zavarovanje ter
 • Zavarovanje kraje.

Poleg navedenih zavarovanj lahko izbirate tudi med dvema vrstama asistence: Asistenca in Asistenca Plus.

PREBERITE ŠE: Lastniki kužkov, ste že zasledili teh 6 trendov leta?

Naj bo vsaka vaša pot varna in predvsem svobodna

Ob tem vam Zavarovanje mikroMOBILNOSTI omogoča, da se osredotočite na užitek in svobodo vožnje, saj ste zaščiteni pred nepredvidenimi situacijami. Ne glede na to, ali se odpravljate na rekreativno kolesarsko turo ali opravljate vsakodnevne obveznosti s skirojem ali rolko, imate vedno zagotovljeno zavarovalno kritje!