Na spletu lahko sedaj kupite staro hrvaško valuto, takšne so cene.

Fotografija je simbolična

Na AliExpressu je široka ponudba raznovrstnih izdelkov. Med njimi so sedaj tudi kovanci stare hrvaške valute. Na Hrvaškem so namreč z začetkom leta prešli na evre. Kitajski spletni trgovec že zdaj ponuja širok nabor kun.

Takšna je ponudba pri kitajskem spletnem trgovcu

Prodaja hrvaških kun je, kot kaže, postala donosen posel in to po dobrem mesecu, odkar je evro postal uradna valuta na Hrvaškem, na AliExpressu pa že prodajajo bankovce in kovance stare hrvaške valute. 9 različnih kovancev lahko npr. kupite že za 18,14 evra.

Vir: AliExpress

Kupite lahko tudi redko najdene bankovce, kot je bankovec za pet kun, ki je bil že pred uvedbo nove valute na Hrvaškem prava redkost. Na AliExpressu vas bodo stali manj kot sedem evrov.

Vir: AliExpress

Kovanec za eno kuno, ki naj bi bil iz 1990-tih, vas bo stal 1,92 evra.

Vir: AliExpress

Za kovanec za pet lip boste medtem pri kitajskem spletnem trgovcu plačali 0,74 evra. Pozor: Gre le za cene izdelkov, brez poštnine in morebitnih davkov.

Vir: AliExpress

Trgovci, ki prodajajo star denar preko AliExpressa, garantirajo, da so kovanci 100 % pravi in izvirni. Trdijo, da imajo kovance na zalogi in jih pošljejo takoj. Izdelki, kupljeni preko kitajskega spletnega trgovca v Slovenijo običajno potujejo kakšen mesec ali dva.

Trgovec ima ob izdelku zapisano še opozorilo, da so majhne črne lise na kovancih običajen pojav oksidacije. “Veliko kovinskih kovancev ima to težavo. Pred nakupom se tega zavedajte,” so še zapisali.

Na spletni trgovini sicer cveti posel z denarjem, saj lahko zbiratelji kovancev in/ali bankovcev tam najdejo širok nabor raznovrstnih valut, tudi takšnih, ki so prava redkost.