Preiskovalni sodnik je zoper njega odredil pripor.

Foto: PU Maribor

V začetku septembra so mariborski policisti k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru  privedli 26-letnega moškega, državljana Kosova, za katerega je bil podan utemeljen sum, da je med 10. junijem in 7. septembrom letos v Mariboru izvršil najmanj šest kaznivih dejanj velikih tatvin z vlomom. Preiskovalni sodnik je zoper njega odredil pripor.

Osumljeni državljan Kosova je imel prijavljeno začasno bivališče v Sloveniji, vendar je nekaj mesecev neprijavljen bival na območju Maribora. Kot sporočajo policisti, je moški septembra trikrat vlomil v poslovni prostor na Taboru v Mariboru. V poslovne prostore je vlomil 1. septembra in jih zapustil po sproženem alarmu brez, da bi kaj odtujil. Pri tem je povzročil materialno škodo v višini tisoč evrov. Nekaj dni kasneje, 5. septembra, je ponovno vlomil v isti objekt in tudi tokrat ni odtujil ničesar, povzročil je le materialno škodo. Pri vlomu 7. septembra je iz notranjosti poslovnega prostora odnesel bankovce. Pri begu je skočil skozi okno, ko so ga na kraju prijeli policisti. Po nestrokovni oceni je z dejanjem oškodoval podjetje v skupni vrednosti za približno 6.000 eur.

V sklopu nadaljnje kriminalistične preiskave je bilo, glede na zbrane dokaze ugotovljeno, da je moški osumljen storitve še štirih kaznivih dejanj – vlomov v trgovini v Mariboru 10. julija in 10. avgusta ter gostinska lokala 18. avgusta in 10. junija.

Osumljenega doslej niso obravnavali zaradi tovrstnih kaznivih dejanj. Policisti sicer nadaljujemo z zbiranjem obvestil in preiskavo v zvezi z morebitno storitvijo drugih tovrstnih kaznivih dejanj.