V ruskem obstreljevanju v mestu Černigiv na severu Ukrajine je bilo ubitih deset ljudi, ki so v vrsti čakali na kruh, je danes po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sporočilo ukrajinsko državo tožilstvo.

Ruski vojaki so streljali na ljudi, ki so pred trgovino v stanovanjski četrti mesta čakali na kruh,” so sporočili z ukrajinskega tožilstva. Po prvih podatkih je umrlo deset ljudi.

Lokalni mediji so že pred tem poročali, da se je napad zgodil okoli 10. ure dopoldne, objavili so tudi fotografije trupel, vendar pa navedb ni bilo mogoče neodvisno preveriti, poroča STA. Mesto Černigiv leži blizu meje z Rusijo in je od začetka vojne stalno tarča napadov ruske vojske.

Rusko obrambno ministrstvo obtožbe zanika in trdi, da v Černigivu trenutno ni nobenega ruskega vojaka. Po mnenju ministrstva naj bi grozodejstvo izvedle ukrajinske sile ali pa gre za lažne informacije s strani ukrajinske obveščevalne službe, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Napadli tudi gledališče, kjer se je skrivalo na stotine civilistov

Prav tako je ukrajinska vojska sporočila, da so danes ruski okupatorji obstreljevali kolono civilistov tekom njihove evakuacije iz Mariupolja v Zaporožje, in dodala, da točno število žrtev še ni znano.

Rusko bombardiranje je prizadelo tudi gledališče v Mariupolju, ki ga je več sto civilistov uporabljalo kot zatočišče, je sporočil ukrajinski zunanji minister Dmitro Kuleba, pri čemer število žrtev in poškodovanih prav tako ni znano.

“Še en grozljiv vojni zločin v Mariupolju. Množičen ruski napad na dramsko gledališče, kjer se je skrivalo na stotine nedolžnih civilistov. Stavba je zdaj popolnoma uničena, Rusi pa bi morali vedeti, da gre za civilno zatočišče,” je na Twitterju zapisal Kuleba.