V današnjem ruskem raketnem napadu na središče mesta Harkov na jugovzhodu Ukrajine je bilo ubitih najmanj 10 ljudi, več kot 20 pa je bilo ranjenih, so danes po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sporočile ukrajinske oblasti. “Najmanj 10 ljudi je bilo ubitih, več kot 20 je bilo ranjenih,” so sporočile tamkajšnje interventne službe in dodale, da so reševalci izpod ruševin rešili 10 ljudi.

Na Trgu svobode v središču Harkova so bile zadete operna hiša, koncertna dvorana in upravna zgradba. Ranjenih je bilo najmanj 20 ljudi, med njimi tudi otrok, poroča britanski BBC.

V napadu na Harkov naj bi bil ubit indijski študent, so sporočile oblasti v New Delhiju in pozvale Moskvo in Kijev, naj zagotovita varen prehod za približno 12.000 indijskih državljanov, ki so po začetku ruske invazije obtičali v državi.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je ruski raketni napad na Harkov danes označil za vojni zločin.

Napad na Harkov je danes obsodil visoki zunanjepolitični predstavnik EU Josep Borrell. Rusko obstreljevanje civilnih ciljev v drugem največjem ukrajinskem mestu Harkov je kršitev mednarodnega vojnega prava, je opozoril po telefonskem pogovoru z ukrajinskim zunanjim ministrom Dmitrom Kulebo.

Harkov, mesto ob ruski meji na severovzhodu Ukrajine, kjer živi približno 1,5 milijona ljudi, je tarča ruskih sil, odkar se je v četrtek začel napad na Ukrajino.

STA