Kot je še sporočil tamkajšnji guverner Maksim Kozicki, je 134 ljudi ranjenih, navaja francoska tiskovna agencija AFP. V Mikolajivu pa naj bi v ruskem letalskem napadu danes umrlo devet ljudi.

Po navedbah Kozickega so ruske sile na Mednarodni center za mirovne in varnostne operacije okoli 40 kilometrov severozahodno od Lvova izstrelile več kot 30 raket.

Po navedbah agencije Reuters gre za oporišče Javoriv, ki leži manj kot 25 kilometrov od meje s Poljsko in je eden največjih vojaških poligonov v Ukrajini. Tam potekajo tudi vojaške vaje s članicami Nata.

Ukrajinski obrambni minister Oleksij Reznikov je sporočil, da je bil tarča napada učni center, v katerem se šolajo tudi pripadniki mednarodnih mirovnih enot. Tam naj bi bili še tik pred začetkom vojne v Ukrajini inštruktorji Nata.

Zaenkrat po navedbah dpa ni znano, ali so med smrtnimi žrtvami današnjega letalskega napada tudi tuji državljani.

“To je še en teroristični napad na mir in varnost v bližini meje EU in Nata,” je tvitnil minister. Severnoatlantsko zavezništvo je znova pozval k vzpostavitvi prepovedi preletov nad Ukrajino, kar pa je Nato pred tem že zavrnil.

Iz Mikolajiva na jugu Ukrajine pa poročajo, da je bilo v ruskem letalskem napadu danes ubitih devet ljudi. Novico je na Telegramu objavil guverner tamkajšnje regije Vitalij Kim, podatki pa niso neodvisno preverjeni, poroča AFP.

STA