Polina je prva smrtna žrtev ruske invazije med otroki, katere identiteto so javno razkrili. Obiskovala je četrti razred. Na avtomobil, v katerem je bila petčlanska družina, so streljali ruski saboterji, je sporočil kijevski podžupan. Starši in ona so umrli na kraju dogodka, sedaj je po poročanju portala 24ur umrl še njen petletni bratec Semjon.

Izmed petčlanske družine je živa samo še 13-letna Sofia, ki pa je v kritičnem stanju in ne ve, da je umrla njena celotna družina. 

“Rusiji ne bomo nikoli oprostili teh smrti”

Petčlanska družina je v soboto z avtomobilom poskušala zapustiti Kijev, ko so nanjo začeli streljati ruski vojaki. Na kraju dogodka so umrli starši treh otrok, Anton Kudrin in Svetlana Zapadinska ter desetletna deklica Polina. Sedaj je bitko za življenje izgubil tudi njen petletni bratec Semjon. Njegovo smrt je za The Daily Telegraph potrdil družinski prijatelj Artem Melnik. V kritičnem stanju je 13-letna Sofia, ki je zadnja preživela izmed petčlanske družine.

Oglasila se je tudi družinska prijateljica Tatjana Zolotina, ki je otroke opisala kot prijazne, zabavne in prikupne ter dodala, da Rusiji ne bodo nikoli oprostili. “Ostala je samo ena deklica. Rusiji in Rusom ne bomo nikoli oprostili teh smrti,” je dejala po poročanju 24ur.

Število žrtev med civilisti je po zadnjih podatkih Ukrajine več kot 2000. Neznano je, koliko otrok je že umrlo, veliko jih je sicer iz Ukrajine že zbežalo.