Kot smo že poročali, je blizu znanega letovišča v Egiptu, Hurgada, 68-letnico napadel morski pes. Odgriznil ji je roko in nogo. Po napadu so jo želeli prepeljati v bolnišnico, ampak je poškodbam podlegla v reševalnem vozilu.

Zdaj se je oglasil eden izmed turistov, ki trenutno prebiva v priljubljenem letovišču. Za srbski Blic.rs je opisal atmosfero, ki vlada po tragičnem napadu v počitniški destinaciji.

Oblasti so napad najprej želele prikriti

Kot poroča srbski medij, so oblasti v Hurgadi napad morskega psa najprej poskušale prikriti, kmalu pa so se med turisti razširile informacije o tem, kaj se je zgodilo. Tudi srbski turist, je o napadu izvedel od drugih turistov. Odpravil se je namreč plavati, ko mu je ženska na obali kazala, da se naj vrne. “Moram priznati, da me je bilo zelo strah,” je še dodal.

Ko se je vrnil na obalo, mu je ženska povedala, kaj se je zgodilo: “Doživel sem šok. Niti pomislil nisem, da bi srečal morskega psa. Videli smo delfine in jih slikali. Ampak, morski pes … Verjemite, nihče ne gre v vodo dlje od dveh metrov.”

Zaradi napada je na tem območju od petka dalje prepovedano kopanje, potapljanje in ribolov. Prepoved velja tri dni.

Blic.rs poroča še, da v Rdečem morju živi več kot 40 različnih vrst morskih psov, med katerimi so najpogostejši grebenski morski psi.