Harriet Robson, punca angleškega nogometaša in člana Manchester United, Masona Greenwooda, je na svojem Instagramu objavila serijo grafičnih slik in zvočnih posnetkov, s katerimi je fanta obtožila fizičnega nasilja. Na videoposnetku je zapisala “Za vsakogar, ki želi vedeti, kaj mi dela Mason Greenwood.” Videoposnetki in slike so že izbrisani iz njenega Instagram profila, ampak so razširjeni po spletu.

Objavila je tudi pogovor, na katerem se sliši, da jo Greenwood sili v spolni odnos, kljub temu, da je jasno slišati, da si ga ne želi.

Manchester United je že potrdil, da se Greenwood do nadaljnjega ne bo vrnil k treningom oz. igral za njih. Igralec je torej do nadaljnjega suspendiran. 

V klubu so sporočili, da “ne dopuščajo kakršnega koli nasilja” in so bili z obtožbami obveščeni na družbenih omrežjih, vendar ne bodo več komentirali, dokler “dejstva niso ugotovljena“.

Na obtožbe se še ni odzval

Tamkajšnja policija je prav tako potrdila, da so začeli preiskave, v nedeljo so bili opaženi na domu Robsonove in njene družine. Igralec bi naj bil tudi v priporu, poroča BBC.

Mason Greenwood se na obtožbe še ni odzval.

20-letni nogometaš, ki za klub igra od marca 2019, je februarja 2021 podpisal štiriletno pogodbo.