Ukrajina se pripravlja na morebitno vojaško ofenzivo, potem ko je Rusija v zadnjih tednih zbrala več deset tisoč vojakov blizu ukrajinskih meja, čeprav Moskva zatrjuje, da ne načrtuje invazije, piše Reuters.

Tako Vladimir kot njegov brat Vitalij Kličko, kijevski župan in tudi nekdanji boksarski prvak v težki kategoriji, sta bila navzoča ob odprtju centra za rekrutiranje teritorialnih obrambnih sil v ukrajinski prestolnici, poroča portal MMC RTV Slovenija.

“Moja hčerka hodi v šolo eno okrožje stran od tega. Šola je trenutno zaprta, ker so veleposlaniki poslali družine domov,” je dejal Vladimir Kličko, pri čemer se je skliceval na delno ukinitev nekaterih veleposlaništev. “Ljubezen, ljubezen do mojega mesta, mojega doma, družine, sosedov, moje hčerke me je danes pripeljala sem, da sem prevzel to pobudo in zdaj sodelujem v tej teritorialni obrambi,” je dodal.

Po besedah Vitalija Klička pa je prednostna diplomatska rešitev spora z Rusijo. “Če ne, se moramo pripraviti, da vzamemo orožje v svoje roke in branimo državo,” je dodal.