V kaosu, ki vlada v Ukrajini od začetka ruske invazije, se še vedno dogajajo lepe stvari. V enem izmed zaklonišč v prestolnici Kijev se je v petek zvečer 23-letni materi rodila dojenčica po imenu Mia, ponoči pa se je v kleti porodnišnice rodil še deček, piše portal N1.

Foto: Facebook Hannah Hopko

Dojenčica ni edina, ki je prijokala na svet

23-letna visoko noseča Ukrajinka se je v petek umaknila v zaklonišče zaradi sirene, ki je opozarjala na zračni napad. Policisti so malo pred pol deveto uro zvečer zaslišali njene krike in ji priskočili na pomoč. Ena izmed prisotnih policistk je dejala, da so pomagali pri porodu male deklice, ki jo je mama poimenovala Mia. Čeprav je 23-letnica rodila na postaji podzemne železnice, ki trenutno služi kot zaklonišče, so jo po tem z novorojenko prepeljali v bolnišnico.

Novico je na družbenem omrežju Twitter sporočila ukrajinska političarka Hannah Hopko. Rojstvo male Mie je označila za žarek upanja in povedala, da se mama počuti dobro.

Foto: Facebook Hannah Hopko

Dojenčica pa ni edina, ki je prijokala na svet v teh temnih časih za Ukrajino. V kleti porodnišnice se je v noči na soboto rodil fantek, kar je z dovoljenjem matere sporočila zdravnica, ki je bila prisotna pri porodu, še navaja portal N1.