Menjava posteljnine na nekaj mesecev, čiščenje pečice na nekaj let, pometanje prahu pod kavč … Imate kakšno zares umazano skrivnost ne-čiščenja, ki je ne upate priznati na glas ali mesto v stanovanju, ki ga venomer pozabite očistiti?

Foto: Facebook/Dorin dom

Psst, mi jih imamo tudi in obljubimo, da vaše ne bomo nikomur izdali! So kotički stanovanja, ki jih čistimo res pogosto in so kotički, ki se jih malce sramujemo, saj nanje ves čas pozabljamo. Nismo edini, saj ljudje po svetu ves čas pozabljamo na ene in iste dele našega stanovanja, ki kronično ostajajo umazani. Kateri so to?

 1. Stikala – Ste odkar živite v svojem stanovanju že kdaj očistili vsa stikala? Se ne spomnite, kajne?
 2. TV pilot – Si predstavljate, kolikokrat zvečer sedite pred televizorjem, prestavljate kanale s pilotom ter takoj zatem z roko sežete v posodico z domačo slano pokovko? Če bi pogledali tipke vašega TV pilota pod mikroskopom, bi nas gotovo čakalo umazano presenečenje …
 3. Ročaji in kljuke – Tako kot stikala najbrž tudi ročaji in kljuke ostajajo neočiščeni. Morda kljuke tu in tam še obrišemo, a ročaji naših omar in predalov se skoraj vedno izognejo našim krpam.

  Foto: Facebook/Dorin dom

 4. Vzmetnice – Če smo bolj redni pri menjavi posteljnine pa se nam zdi, da je rjuha na vzmetnici dovolj, da ta ostane čista. Daleč od tega, zato je nujno, da vsake toliko časa temeljito očistite vašo vzmetnico. Vaše zdravje vam bo hvaležno!
 5. Za straniščno školjko – Morda se vaša straniščna školja na prvi pogled res sveti, a če bi pogledali na drugo stran, bi ugotovili, da pozabljate na to, da lahko marsikaj »teče« tudi po zadnji, nekoliko težje dosegljivi strani, na ceveh, ki od školje vodijo do stene, pa se zelo radi nabirajo kosmi prahu.
 6. Radiatorji – Kakšne radiatorje imate? Tiste polne, valovite, ali take z »rešetko«, skozi katero si lahko ogledate pravo zbirališče prahu? Ne glede na to, kako izgledajo vaši radiatorji statistika pravi, da ti v vašem domu niso prav pogosto očiščeni, je tako?
 7. Napa in ventilatorji – Pomislite, koliko maščobe in ostankov kuhanja vase dobi vaša napa in koliko prahu in majhnih delčkov smeti vase posrkajo različni ventilatorji. Ogromno. In kolikokrat se srečajo z vašo krpo? Ne prav velikokrat, kajne?
 8. Stene – Te res izgledajo bele, a videz vara. Tu in tam jim pa le namenite nekaj potegov z metlico za prah in najbrž boste prav presenečeno ugotovili, da se bo na njej nabralo kar precej prahu.
 9. Oprema za čiščenje – Ironično, stvar, ki jo v vašem domu najmanjkrat očistite, je gotovo prav oprema za čiščenje. Ne, čeprav ta čisti, ni čista sama po sebi. Sesalec, metlice, metle … Ne čistijo se namreč same, zato jim bo kak poteg z vlažno krpo ali srečanje s tušem dobro delo.

Kdo vidi tudi skrito umazanijo?

Četudi mi v svojem domu to spregledamo, pa obstaja nekdo, ki na vse te skrite kotičke pomisli in poskrbi, da so vedno čisti. Pa ne le za te, ampak še za številne druge, na katere se vi niti ne spomnite. Kdo?

Čistilni servis na klik Dorin dom, seveda! Dorin dom sestavljajo strokovnjaki za čiščenje, ki poleg spretnih rok premorejo še kopico skrivnih trikov za najbolj čist dom. Pri vas se lahko oglasijo kadarkoli, pri čemer dolgotrajno usklajevanje in dogovarjanje ni potrebno.

Ste se ob branju »umazanih skrivnosti« zamislili in ugotovili, na koliko kotičkov med čiščenje pozabite? Prepustite čiščenje strokovnjakom ter svoje stanovanje, garažo, klet ali celo podjetje zaupajte čistilnemu servisu na klik Dorin dom. Če niste povsem prepričani, ali bi se res odločili gospodinjska opravila prepustiti Dorinemu domu, lahko povsem brez obveznosti izpolnite obrazec za informativno povpraševanje, ki vam bo povedal, koliko bi za izbrane storitve in obisk čistilnega servisa odšteli.

Za njihov obisk preprosto izpolnite spletni obrazec, na katerem s klikom izberete želene storitve, pogostost obiska in čas, ko se naj Dorin dom oglasi pri vas. To je to. Tako preprosto je, ja, obrazec pa lahko že kar sedaj najdete s klikom na naslednjo povezavo.

Že komaj čakate na bleščeče čist dom?