Po poškodbi kolena konec sezone in najverjetneje konec kariere za Ano Drev.

Na treningu veleslaloma, ki je potekal v Kronplatzu, si je slovenska alpska smučarka Ana Drev poškodovala desno koleno. Poškodba je prišla tik pred začetkom vožnje ženskega slaloma pod žarometi v Flachau v Avstriji, kjer je tekmovalka iz Šmartnega ob Paki pred tremi leti osvojila svoje prve stopničke v svetovnem pokalu.

33-letnica se je že spogledovala s koncem kariere

Drevova, ki je imela težave z zdravjem že po koncu minule sezone, se v poletnem pripravljalnem obdobju ni pridružila preostalim članicam ženske ekipe na tradicionalnem taboru v argentinski Ushuaii. Triintridesetletnica, ki se je že spogledovala s koncem tekmovalne poti, je trenirala po posebnem programu, prilagojenem svoji vzdržljivosti in zdravstvenem stanju. Na snegu, na evropskih ledenikih, je preživela krajša obdobja.

Udeležila se je uvodne veleslalomske premiere v Söldnu, a se ni uvrstila v drugo vožnjo. Tudi v Killingtonu je bila prepočasna za finale. Prve točke v novi sezoni je vpisala z 21. mestom v Courchevelu, med dobitnice točk se je vpisala tudi na Semmeringu, kjer je bila 24.

Veleslalomska veteranka s poškodobo najverjetneje zaključuje tekmovalno pot

Ker tekmuje samo v veleslalomu, je po novem letu Zagreb in Flachauu izpustila, v Kronplatzu se je pripravljala na prvi ženski veleslalom v letu 2019, ki bo 15. januarja prav na tem prizorišču. A se je trening končal s smolo in usodno poškodbo, ki bo za veleslalomsko veteranko pomenil konec sezone ter najverjetneje tudi konec tekmovalne poti.

Drevova tako ne bo nastopila v Mariboru, kjer je pred tremi leti prvič na tekmah za Zlato lisico stopila na oder za zmagovalke. Obe karierni uvrstitvi na stopničke v svetovnem pokalu, dvakrat je bila druga, je vpisala januarja 2016, ko je v Flachauu in v Mariboru zaostala le za Nemko Viktorio Rebensburg. Tekmovalka, ki je bila večji del svoje kariere zapisana veleslalomu in v senci zunajserijske Tine Maze, je vpisala vsega skupaj petnajst uvrstitev med najboljših deset v svetovnem pokalu.