Slovenska nogometna reprezentanca danes v Frankfurtu stoji pred pomembnim izzivom … V osmini finala Eura 2024 jih čaka boj s Portugalsko, ki je favorit.

Navijaško vzdušje je širom po Sloveniji mogoče čutiti že ves dan, gledalci in navijači pa se zbirajo tudi na mariborskih trgih.

Nocoj gre za res

S podporo navijačev in zaupanjem selektorja Matjaža Keka je jasno, da bo nocojšnji večer zgodovinski. Kot je namreč povedal Kek: »V teh tekmah se ne živi za umetniški vtis. Fantom neizmerno zaupam.«

Tekmo v Frankfurtu na stadionu s kapaciteto več kot 50.000 gledalcev bodo sodili Italijani na čelu z Danielejem Orsatom.

Tekmo med Francijo in Belgijo odločil avtogol

Danes je bila na EP še tekma med Francijo in Belgijo ob 18. uri. Dvoboj dveh drugouvrščenih ekip iz skupinskega dela je ponudil z zmago Francozov. Ti so v predtekmovanju premagali Avstrijo (1:0), remizirali pa z Nizozemsko (0:0) in Poljsko (1:1). Belgijci so v skupini E po porazu proti Slovaški (0:1) premagali Romunijo (2:0) in remizirali z Ukrajino (0:0).

Francija se bo v petkovem četrtfinalu v Hamburgu merila z zmagovalcem drugega današnjega dvoboja med Portugalsko in Slovenijo, ki se bo v Frankfurtu pričel ob 21. uri.

V prvem polčasu so bili nevarnejši Francozi, Belgijci so z izjemo nekaj minut sredi polčasa delovali precej nevidno, a je ostalo pri 0:0. Francozi so tudi v drugem delu imeli več priložnosti, nekajkrat pa so zapretili Belgijci, preden je tekmo odločil avtogol Jana Vertonghena, ki je žogo po strelu rezervista Randala Kola Muanija preusmeril v lastno mrežo.