Maribor bo prišel do 15. zvezdice, če v Celju osvoji najmanj točko in če Olimpija doma izgubi proti Domžalam oziroma če zmaga v Celju in Olimpija ne zmaga.

Še štiri tekme ločijo nogometaše do konca prvenstva. Naslednjih 90 minut v Celju se igra z jasnim namenom – popraviti vtis z derbija in narediti naslednji korak k uresničitvi cilja.

Osredotočili smo se na to, kar nas čaka v sredo. Igramo proti izredno dinamičnemu naprotniku, moramo najti pravi odgovor. Zaradi njihovega načina igre nas čaka zahtevna preizkušnja, po drugi strani pa smo v Celju v zadnjem obdobju odigrali res odlične tekme, tako da želimo ponoviti to tradicijo,” ob pripravi moštva na nov izziv pravi Darko Milanič. 

“Verjamem, da bo odziv pravi”

Tokrat je bila analiza prejšnje tekme krajša in se je poudarek namenil psihološkemu dvigu moštva. “Verjamem in upam, da bo odziv pravi. Športnikom ni vseeno, ko se zgodi kaj takšnega. Imamo pa možnost, da hitro popravimo situacijo. Pogledali smo, kaj se je dogajalo. Analiza je tokrat drugačna, naredili smo preveč zadev narobe in odmislili soboto. Ne gre drugače v takšnem primeru, takoj smo naredili preklop k naslednji tekmi. Pomembno je ohraniti zbranost in vidim po odzivih na treningih, da bodo fantje v sredo tudi na tekmi pokazali pravi odziv.

Maribor prvak? Znano bo morda že danes

Danes se tako lahko razplete prvenstvo, seveda, če prvi zasledovalci Maribora v Stožicah ne premagajo Domažal ter Mariborčani zabijejo več golov kot Celje. “Ni treba dolgo čakati na novo priložnost in želimo jo izkoristiti. Gremo naredit v Celje vse, kot se spodobi. Ugibanja, kaj bo v Ljubljani, bodo prisotna, to je športno razmišljanje. Ne moremo reči, da sploh ne bomo spremljali informacij pred našo tekmo, toda nič ne bo vplivalo na našo pripravo. Načrta, kako se lotiti tekme, ne bomo spreminjali ne glede na razplet. Pričakujem, da bomo dobri in da bomo spet v pravi podobi. In da bomo zmagali.

Dvoboj Olimpije in Domžal se bo začel ob 16.55, obračun Celja in Maribora pa ob 20.15. Tako bodo Mariborčani v igro šli z določeno prednostjo, saj bo znan rezultat med Olimpijo in Domžalami lahko zelo olajšal, ali otežil delo. Če pa zmagajo tako Mariborčani kot Ljubljančani, pa se bo dokončna odločitev o prvaku prenesla na soboto, ko bo Maribor gostil Triglav, Olimpija pa bo gostovala v Velenju.