Nogometni klub Al Hilal je zmagovalec savdskega kraljevega pokala. V petek je po enajstmetrovkah s 5:4 premagal Al Nasr, za katerega igra tudi portugalski zvezdnik Cristiano Ronaldo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Čustven zaradi izgubljene lovorike

Ronaldo je tako letošnjo sezono končal brez osvojene lovorike, kar je po koncu tekme doživljal zelo čustveno. Sodeč po posnetkih na družbenih omrežjih so mu po licih spolzele tudi solze, soigralci so ga pa tolažili.

Tekma je bila sicer precej groba, saj je postregla s kar tremi rdečimi kartoni. Med kaznovanimi je bil tudi nekdanji vratar Arsenala David Ospina.

Večji del tekme je vodil Al Hilal, ki ga je v zgodnje vodstvo v sedmi minuti popeljal srbski napadalec Aleksandar Mitrović, ki bo predstavljal nevarnost tudi za slovensko reprezentanco na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji. V 88. minuti je za Al Nasr izenačil Ajman Jahja.

Sledilo je streljanje enajstmetrovk, v katerem je bil z izidom 5:4 uspešnejši Al Hilal, ki je tako po superpokalu in savdskem prvenstvu osvojil še kraljevi pokal.

Edina lovorika, ki jo je Ronaldo osvojil z Al Nasrom tako ostaja arabski pokal prvakov iz lanskega leta. Pogodba, ki mu bo v dveh letih in pol prinesla več kot 400 milijonov evrov, se mu bo iztekla ob koncu naslednje sezone, poroča STA.