Ta je ogrela navijače pred podhodom na stadion v Kölnu, kjer bo ob 21. uri tekma evropskega prvenstva med Slovenijo in Anglijo. Na kölnskem stadionu za zadnjo tekmo predtekmovalnega dela v skupini C pričakujejo okoli 12.000 slovenskih ljubiteljev nogometa. Velika večina teh se je udeležila tudi koncerta v okolici centra mesta v popoldanskih urah. Slovenski rokerji so na omenjenem prizorišču množico začeli ogrevati ob 15.30, proti Tanzbrunnenu pa se je v lepem in zelo toplem vremenu ves čas vila kolona slovenskih privržencev, med katerimi je bilo tudi nekaj angleških.

Na koncertu je slovenska skupina grla slovenskih navijačev ogrela z znanimi pesmimi, med drugim B Mashina, Od Višine se zvrti, Samo edini, Ledena, Piknik ter navijaško himno Dviga Slovenija zastave. Ob tej so visoko plapolale slovenske zastave in šali, množica pa je v eno pela s skupino. Med koncertom je za navijaško vzdušje s svojimi vložki skrbel tudi pevec Siddharte Tomi Meglič. Ta je za uvod v pesem Ledena v veliko veselje vseh prisotnih napovedal: "Edina stvar, ki bo danes ledena bo Anglija." Navijači so mu odgovorili z izrazi podpore in glasnim petjem refrena.

Angleži so že v osmini finala

Angleži so s štirimi točkami že v osmini finala, a si želijo prvo mesto v skupini C, s katerim bi se v uvodnem izločilnem boju izognili domačinom Nemcem. Slovenci pa za gotovo napredovanje med najboljših 16 potrebujejo vsaj točko. Ob razpletih nekaterih drugih tekem bi v izločilne boje napredovali tudi ob nizkem porazu.

Že od dopoldanskih ur je sicer v Kölnu čutiti izjemno navijaško vzdušje. Glavne trge in območja v centru ter ob reki Ren so ob slovenskih preplavili tudi angleški navijači, ki jih je po nekateri ocenah okoli 30.000. Vzdušje je bilo začinjeno z znanimi navijaškimi napevi, ozračje med navijači obeh reprezentanc pa precej prijateljsko. Ni manjkalo prizorov skupnega petja, pozdravov, občasno pa tudi dobronamernih zbadljivk. Slovenci so se po koncertu odpravili na vlake proti stadionu. Pot jim je nekoliko oteževalo dejstvo, da je večina vlakov že bilo napolnjenih iz predhodnih postaj, a je vseeno pričakovati, da bo javni promet v Kölnu do tekme poskrbel za premik naroda.

Slovenski navijači se sicer pred tekmo zbirajo na ulici Kitschburger, od koder se od 18. ure nato skupaj odpravljajo proti kölnskemu stadionu. Na njem bo zvečer približno 45.000 navijačev, ki bodo na precej akustičnem objektu bodrili obe ekipi, piše STA.