Danes ponoči, z začetkom ob 2.30 po slovenskem času, se bo v Dallasu odvijala izjemno pomembna tretja tekma finala lige NBA. Luka Dončić z druščino bo poskušal priti do svoje prve zmage v finalu in tako vsaj zmanjšati zaostanek in si vrniti možnosti za zmago finala. 

Na tekmi pa bo za slovenskega asa navijal tudi predsednik vlade dr. Robert Golob. Na svojem družbenem omrežju je predsednik zapisal: »Celo življenje sem sanjal o ogledu finala lige NBA in danes grem navijat za Luko v Dallas«. Ob tem pa dodal še selfie z letališča. Robert Golob je sicer še včeraj bil v Jordaniji, kjer se je udeležil mednarodne konference o humanitarni pomoči za Gazo.

Težko delo

Dallas Maverickse čaka kar težko delo, saj je ekipa iz Bostona odlično odigral prvi dve tekmi. Na zadnji je Dončić kljub njegovemu trojnemu dvojčku po koncu tekme obžaloval zgrešene proste mete, uspešen je bil zgolj pri štirih od osmih poskusov, in izgubljene žoge. "Tekmo smo izgubili zaradi mojih izgubljenih žog in zgrešenih prostih metov," je ocenil na novinarski konferenci in dodal, da bo Dallas v nadaljevanju serije moral biti bolj uspešen napadalno. "Na koncu dneva moramo biti bolj uspešni pri metu, če želimo zmagati."

Na drugi strani ga Boston ni presenetil s svojo igro, predvsem je pohvalil kadrovsko globino tekmecev. "Zato so najboljša ekipa v ligi NBA, z najboljšim izkupičkom rednega dela. Imajo res veliko odličnih igralcev, ki lahko kadar koli hitro dosežejo točke. Mislim, da v obrambi nismo igrali slabo, a enostavno nismo zadeli dovolj, da bi lahko zmagali."