Mariborčani so v Ljudskem vrtu gostili Domžale, ki so v prejšnjem krogu premagali vodilne Celjane. Tokrat so vijolični prevladovali v posesti žoge, kljub nekaterim priložnostim Domžalčanov so že v prvem polčasu dosegli dva gola in tako postavili trdne temelje zmage. To so potrdili v drugem, ko je svoj drugi gol na tekmi dosegel Hilal Soudani. Maribor se je s tem utrdil na tretjem mestu, Domžale so šeste.

Nekaj minut po razveljavljenem golu Domžalčanov, zadel Soudani

Nekoliko odločnejši Mariborčani so prvi prišli do nevarnejšega strela, ko je Hilal Soudani s "škarjicami" žogo poslal čez gol, v 20. pa so imeli dotlej najlepšo priložnost tekme Domžalčani, ko je Filip Stuparević prišel do dvoboja ena na ena z Ažbetom Jugom, vendar je bil domači vratar uspešnejši.

V 25. minuti je Josip Iličić z 20 metrov meril previsoko, minuto zatem pa je Luka Topalović imel novo veliko priložnost za goste, ko je streljal iz bližine, vendar je spet Jug dobil dvoboj z mladim Domžalčanom.

[[image_1_article_63839]]

Maks Barišić je bil naslednji v mariborski vrsti, ki je žogo poslal mimo gola, v 32. minuti pa je Jošt Pišek zadel pri Domžalah, ko je z močnim strelom premagal Juga z roba kazenskega prostora, vendar je pred tem žoga Edvinu Krupiću ušla z igrišča. Je pa v 35. minuti regularen zadetek dosegel Soudani, ki je pripel do žoge v osrčju kazenskega prostora, se z obratom znebil svojega čuvaja in zadel za 1:0. Zanj je bil to sedmi gol sezone.

V 42. minuti je Maribor podvojil prednost, ko je Maks Barišić preigraval na levi strani kazenskega prostora in podal pred gol, od koder je Arnel Jakupović dosegel svoj enajsti gol v sezoni in tako sam prevzel mesto prvega strelca lige.

[[image_2_article_63839]]

V 51. minuti je sodnik že pokazal na najstrožjo kazen po padcu Stuparevića v mariborskem kazenskem prostoru ob posredovanju Blaža Vrhovca, a je nato Var preverjal predhoden nedovoljen položaj in ga po dolgem ogledu tudi potrdil, tako da ni bilo enajstmetrovke. V 65. minuti je na drugi strani Jan Repas streljal od daleč, vendar preveč po sredini, v 79. minuti pa je svoj osmi gol dosegel Soudani, ko je po podaji Marka Božića zadel z dobrih desetih metrov z leve strani.

Topalović je ob odločeni tekmi pozneje v 87. minuti žogo poslal čez mariborska vrata, na drugi strani je bil nenatančen še Tine Čuk, tako da je ostalo pri 3:0.

Maribor bo v 25. krogu v soboto gostoval v Celju, Domžale pa bodo prihodnjo nedeljo gostile Koper.

 

Standings provided by Sofascore

2. 2. 2024 Maribor,
Ljudski vrt. Prva Liga Telemach, 24. krog.
Začetek ob 17.30

NK Maribor - Domžale 3:0 (2:0)

35', 79' Soudani, Jakupović 42'

Glavni sodnik: Denis Šabanagić

Začetni postavi:

NK MARIBOR: JugŠirvys, Vidmar, Karič, Lorbek, Vrhovec, Repas, Soudani, Iličić, Barišić, Jakupović Klop: Bergsen, Milec, Urata, Poredos, Pihler, Dizdarević, Repas, Bourles, Božić, Kolar, Čuk, Beugre

NK DOMŽALE: Štubljar, Mutavčić, Hempt, Hodžić, Đapo, Markuš, Dovzan Karahodzic, Pišek, Krupic, Topalović Klop: Tratnik, Maticic, Offenbacher, Brecl, Klemenčič, Nwankwo, Zabukovnik, Tolić, Husmani, Šturm, Evelons, Hmura