Maribor je v Domžale prišel z nizom 11 tekem brez poraza in bil v vlogi favorita proti ekipi Mateja Podlogarja, ki pa si je samozavest dvignila s slavjem v Celju v prejšnjem krogu. Tretjeuvrščeni Štajerci so v prvem polčasu upravičili vlogo favorita, dosegli so sicer zgolj zadetek, lahko pa bi jih precej več.

V drugem pa so številne neizkoriščene priložnosti gostov kaznovali domači z izenačujočim zadetkom ter osvojili točko, ki jim je tudi teoretično zagotovila obstanek v ligi.

Maribor, ki je od standardnih nogometašev pogrešal poškodovanega Lana Vidmarja, je prvi na tekmi resneje zagrozil, s prostega strla je v 15. minuti za malenkost zgrešil Josip Iličić.

V 23. minuti so vse odločnejši gosti znova zagrozili, ko je z 20 metrov močno pod prečko meril Hila Soudani, Lovro Štubljar pa je žogo odbil čez gol. Slabih pet minut pozneje je v kazenskem prostoru z volejem poskusil še prvi strelec lige Arnel Jakupović, spet je bil na mestu Štubljar.

Domžalčani, ki med drugimi niso mogli računati na v zadnjem času "vročega" Jošta Piška, niso resno ogrozili Ažbeta Juga, je moral pa v 34. minuti spet posredovati Štubljar po novem strelu Jakupovića v kazenskem prostoru.

17. gol za Jakupoviča v letošnji sezoni

Jakupović pa je svoj 17. gol sezone dosegel v 38. minuti, ko je s strelom z glavo unovčil podajo Jana Repasa z desne strani za zasluženo vodstvo vijoličnih. V 42. minuti bi Jakupović lahko dosegel nov zadetek, vendar je iz bližine zgrešil s strelom z glavo. Tik pred koncem polčasa pa je zadel še Soudani, a bil v prepovedanem položaju.

V drugem polčasu je najprej Jug v 53. minuti moral posredovati po poskusu Danijela Šturma, v 61. pa je na drugi strani s 13 metrov meril Marko Božić, znova pa je bil na mestu Štubljar. V 67. minuti je Soudani zapravil novo priložnost za goste, v 73. in 74. pa še Iličić.

Kazen za neizkoriščene priložnosti

Po vseh zapravljenih gostujočih akcijah pa so v 79. minuti po kotu Domžalčani izenačili, ko je z glavo po podaji Luke Topalovića zadel Tilen Klemenčič. Pijus Širvys je kmalu zatem spet zapravil mariborsko akcijo z malce premalo natančnim strelom z glavo, zgrešil je znova tudi Iličić, tako da je ostalo pri delitvi plena.

27. 4. 2024 Domžale, športni park.
Prva Liga Telemach, 33. krog.

NK Domžale - NK Maribor 1:1 (0:1)

79' Klemenčič; 38' Jakupović.

Začetni postavi:

NK DOMŽALE: Štubljar, Mutavčić, Klemenčič, Nwankwo, Offenbacher, Đapo, Markuš, Šturm, Topalović, Krstovski, Stuparević.
Klop: Tratnik, Dovžan Karahodžić, Hodžić, Krupić, Hempt, Tolić, Husmani, Hmura, Bobarić. Trener: Matej Podlogar.

NK MARIBOR: Jug, Širvys, Pihler, Šoštarič Karič, Milec, Lorber, J. Repas, Soudani, Iličić, Božić, Jakupović.
Klop: Bergsen, Strajnar, Urata, Žinič, Vrhovec, Dizdarević, Bourlès, Feta, Ž. Repas, Barišić, Kolar, Beugre. Trener: Ante Šimundža.

Standings provided by Sofascore

Glavni sodnik: Denis Šabanagić (Ljubljana).