Dvorana Tabor, gledalcev 850
Maribor Branik – Celje Pivovarna Laško 32:30 (18:15)​
Celjani so tretjič v tej sezoni ostali praznih rok v slovenskem prvenstu, po dveh porazih z Velenjčani so jim mero vzeli še tekmeci iz Maribora. Za slovenske podprvake in papirnate favorite sezone 2013/14 je poraz prišel ob nepravem času, končnico za prvaka bodo namreč začeli s kar petimi točkami zaostanka za vodilnimi Velenjčani in le tremi točkami prednosti pred tretjeuvrščenimi Mariborčani.
Večji del tekme so bili v prednosti izbranci domačega trenerja Marka Šibile. V 41. minuti so vodili s 24:20, a so jih Celjani šest minut kasneje ujeli in izenačili na 26:26. V razburljivi končnici sta obe ekipi imeli svoje priložnosti za zmago, v prelomnih trenutkih dvoboja pa je bilo več preudarnosti in modrosti na strani gostiteljev. Zadnja žeblja v celjsko rokometno krsto sta zabila Marino Marić in Miha Zarabec za končnih 32:30.
V domači ekipi sta bila strelsko najbolj razpoložena Marić in Ante Kaleb, ki sta dosegla po šest golov, v celjski pa je Gašper Marguč dosegel 13 zadetkov, od tega osem s sedemmetrovke.
STA