Strokovna ekipa NK Maribor, na čelu z glavnim trenerjem Antejem Šimundžo, ki je po odločitvi vodstva kluba prenehala opravljati delo v prvi ekipi, je pomoč poiskala pri sindikatu profesionalnih igralcev nogometa Slovenije SPINS. 

Kršene pogodbe

Pogodbe namreč vsebujejo dodatna, diskriminatorna določila, kar pomeni kršitev navodil, ki so bila klubom posredovana s strani NZS. 

Predstavnika sindikata sta se po poročanju SPINS sestala v okolici Ljubljane z vodstvom kluba NK Maribor in ga pozvala k upoštevanju določil zaprte enotne pogodbe ter o dogovoru o sporazumni prekinitvi pogodb, s katero bi bili zadovoljni obe stranki. V tem trenutku namreč še vedno ni dogovora o sporazumni prekinitvi pogodb o delu trenerja. 

Enotna pogodba o delu trenerja

Sindikat SPINS namreč zaznava vedno večjo število kršitev vsebin enotne Pogodbe o delu trenerja, ki jo je izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije na predlog Zveze nogometnih trenerjev Slovenije Sindikata SPINS ter Komisije za profesionalni nogomet, implementiral na začetku tekmovalne sezone 2021/2022 in obvezal vse klube 1. in 2. SNL ter SŽNL, da v primeru podpisa profesionalne pogodbe s trenerjem uporabijo predvideno predlogo. Kot poročajo na spletni strani SPINS, enotna pogodba o delu trenerja vsebuje vse bistvene pravice, ki jih je za trenerje zahteval sindikat SPINS, hkrati pa jih narekuje tudi FIFA v okrožnici št. 1743. 

Kršitve v obliki sprememb ali dopolnitev dela

Kršitve se najpogosteje pojavijo v obliki sprememb ali dopolnitev dela vsebine pogodb, ki je zaprta in se je ne sme spreminjati ter se nanaša na odpovedni rok in diskriminatorne pogoje v primeru prekinitve pogodbe ali pogojev izplačila v primeru bolniške odsotnosti trenerja, še navajajo na SPINS.