Kapetan Verone Rok Možič je v preteklem tednu (23. aprila) prestal artroskopijo levega gležnja. Rok se tako ne bo pridružil reprezentanci, ki se bo zbrala 6. maja. Rehabilitacija, ki se je že začela, bo trajala približno en mesec, nato pa sledi postopni povratek nazaj na parket. Rok Možič bo naredil vse kar je v njegovi moči, da se čim prej vrne nazaj na igrišča ter pomaga reprezentanci do uvrstitve na Olimpijske igre.

"Imel sem artroskopijo levega gležnja. Odstranili so mi delček kosti v zadnjem delu gležnja, blizu ahilove tetive, prav tako so mi zadevo zbrusili. Odstranjen delček se mi je odlomil zaradi vsega stresa in velikih sil pri pristankih. Zdaj se je to odstranilo, spoliralo. Želja vseh je bila, da to opravim po koncu reprezentančne akcije, a se žal ni tako izteklo. Bolečina je bila enostavno prehuda. Skozi vso sezono sem v Veroni igral s takšnimi in drugačnimi bolečinami, ..."

Začel je s treningi v fitnesu

Plan in želja vseh sta, da se Rok čim prej vrne nazaj na parket. Seveda pa se morata gleženj in rana dobro zaceliti in okrepiti.

Rehabilitacija se je na nek način začela že takoj naslednji dan. Najprej moram nekje dva tedna hoditi s pomočjo bergle, da gležnja ne obremenjujem preveč. Kak korak sem naredil že brez, ampak ne želim pretiravati. Takoj sem začel s treningi v fitnesu, kjer se trenutno osredotočam predvsem na zgornji del. Prihodnji teden me bo znova pregledal nizozemski zdravnik dr. Niek van Dijk, ki me je operiral. Odstranili mi bodo šive in določili točen potek nadaljnje rehabilitacije, ki jo bom uskladil z reprezentanco. Ne želim prehitevati zadev. Želim, da se zadeva dobro sanira. Seveda bom s cmokom v grlu spremljal zbor in uvodne tekme reprezentance, saj bi si tudi sam želel biti zraven, ampak tako pač je v športu. Poškodbe so del tega. Ko se vrnem nazaj v reprezentanco, bom še močnejši. Do takrat pa bom njihov najglasnejši navijač,” je dodal Rok.