Gre za zadnjo pripravljalno preizkušnjo pred vrhuncem sezone na dirki po Franciji. Za začetek Rogliča in tekmece čaka pretežno ravninska etapa pred precej bolj zahtevnim nadaljevanjem do prihodnje nedelje.

Kolesarje po Dofineji čaka osem etap, od tega šest zahtevnih razgibanih ali gorskih, ter po ena ravninska in vožnja na čas.

Danes kolesarje čaka pretežno ravninska etapa v okolici Saint-Pourcain-sur-Sioula, ki bo dolga 172,5 km. Konec etape bo potekal po krožni trasi, za zmago pa bodo po vsej verjetnosti obračunali sprinterji, med katerimi izstopata Danec Mads Pedersen (Lidl-Trek) in Irec Sam Bennett (Decathlon AG2R).

Konkurenca v lovu na skupno zmago bo precej močnejša, čeprav bosta manjkala preostala glavna favorita za zmago na Touru, Slovenec Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) in Danec Jonas Vingegaard (Visma-Lease a Bike).

Pred dirko vseh dirk je veliko vprašanj o pripravljenosti vseh štirih glavnih kandidatov za zmago na Touru. Vsaj dva odgovora bosta podala Roglič in Belgijec Remco Evenepoel (Soudal Quick-Step).

Oba sta opravila glavni del višinskih priprav, le da je 34-letni Kisovčan za razliko od Belgijca, ki si je po Baskiji zlomil lopatico in ključnico, tako rekoč normalno treniral po dveh padcih v začetku aprila.

Trasa po Dofineji bi mu morala biti pisana na kožo, glavni cilj pa je dobro zaključiti preizkušnjo brez padca in se tako na najboljši možni način pripraviti za nastop na Touru. Ta je glavni in edini cilj Zasavca v tej sezoni.