Robert Pevnik se je še drugič v svoji trenerski karieri na klop članske ekipe rdeče-belih usedel 10. marca 2022, ko je na klopi zamenjal takratnega trenerja Oskarja Drobneta. Pred prevzemom članske ekipe je Robert Pevnik vodil mladinsko ekipo Nogometnega kluba Aluminij. V sezoni 2022/23 je z rdeče-belimi nastopal v 2. slovenski nogometni ligi in osvojil drugo mesto, ter s tem Nogometnemu klubu Aluminij izboril dodatni tekmi proti Gorici, kjer so se njegovi varovanci ponovno zavihteli v Prvo Ligo. Prav tako v lanski sezoni, so rdeče-beli v poklanem tekmovanju prišli vse do polfinala, ko jih je v Stožicah izločila ljubljanska Olimpija. V letošnji sezoni pa se žal članskemu moštvu ni izšlo po željah in pričakovanjih, saj cilj, ki so si jih zastavili niso bili doseženi.

"Šumo" bo vedno nosil v srcu

Robert Pevnik je rdeče-bele vodil na skupaj 86 uradnih srečanjih, od tega na 79 prvenstvenih srečanjih in sedmih poklanih srečanjih. Skupaj so rdeče-beli pod njegovim vodstvom osvojili 34 zmag, 19 neodločenih rezultatov in 33 porazov. V svojem zadnjem rdeče-belem intervjuju je poudaril, da je ponosen na opravljeno delo in da bo "šumo" vedno nosil v svojem srcu: "Vsem, ki so delovali v kidričevskem klubu, se zahvaljujem za korektno delo, ki smo ga skupaj opravili. Posebej bi se zahvalil vsem igralcem, ki so verjeli v delo, ki smo ga opravili prav tako pa ne smem pozabiti navijačev, ki so nas, ko je bilo potrebno pograjali a vedno podpirali. Ponosen sem, da sem bil tako dolgo trener Aluminij in deloval v Kidričevem. Klubu želim, da dvigne glavo, in usmeri pogled naprej."

Robert Pevnik je v Kidričevem strmel k zastavljeni filozofiji in viziji Nogometnega kluba Aluminij, kar je ob koncu potrdil tudi predsednik kluba Marko Drobnič: "Robertu Pevniku se zahvaljujem za ves doprinos, ki ga je v tem obdobju pustil v Kidričevem, predvsem pa, da je sledil osnovni filozofiji in viziji kluba, dajal priložnost za igranjem mladim igralcem, kar je vodilo rdeče-belih. V celotnem obdobju je bilo ogromno lepih in izjemnih trenutkov, za kar sem mu hvaležen. Ker pa zastavljenih tekmovalnih ciljev nismo dosegli je prišel trenutek, ko smo se dogovorili, da se razidemo."

Nogometni klub Aluminij, želi Robert Pevniku vse dobro na nadaljnji karierni in osebni poti.