Slovenski kolesarski zvezdnik Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) je po drugem mestu v 17. etapi še dan bližje skupni zmagi na dirki po Italiji. Današnjo traso od Selve do prelaza Brocon (159 km) je po uspešnem begu najhitreje odpeljal Nemec Georg Steinhauser (EF Education-EasyPost).

Petindvajsetletni Pogačar ima po novem napadu in razliki, ki jo je napravil v zadnjih kilometrih zadnjega vzpona, v skupnem seštevku zdaj 7:42 minute naskoka pred drugim Kolumbijcem Danielom Martinezom (Bora-hansgrohe) in 8:04 minute pred tretjeuvrščenim Geraintom Thomasom (Ineos Grenadiers).

Današnja zmaga je pripadla 22-letnemu Steinhauserju, ki je bil večkrat v begu, po drugem poskusu pa se skupina najboljših ni več podala v lov za takrat dvema ubežnikoma.

Med njima je imel več moči Steinhauser, ki je slavil prvo zmago v karieri na najvišji ravni. Drugo mesto je iz skupine najboljših pripadlo Pogačarju, ki je znova strl tekmece in jim vzel 18 sekund. Ciljno črto je prečkal 1:24 minute za Steinhauserjem. Tretji je bil Italijan Antonio Tiberi (Bahrain-Victorious) z 1:42 minute zaostanka.

V četrtek bo na sporedu 18. etapa od Fiere di Primiera do Padove (178 km). Ta bo bržčas namenjena sprinterjem, ki so dolgo čakali na priložnost za etapno zmago, poroča STA.