Organizatorji kolesarske dirke treh dolin Vareseja so morali zaradi obsežnih padavin, ki so zajele regijo, preizkušnjo po slabih 60 km odpovedati. Dirko je sicer od Slovencev začel Tadej Pogačar (UAE Team Emirates), a ni dočakal priložnosti za 25. zmago v sezoni, medtem ko je Primož Roglič (Red Bull-BORA-hansgrohe) nastop odpovedal pred začetkom.

Sprva so prireditelji traso med Busto Arsiziom in Varesejem skrajšali za dobrih 30 km oziroma za dva kroga, po 60 km tekmovanja pa je prišlo do dokončne odpovedi zaradi prevelike količine dežja.

To se je napovedovalo že nekaj dni, saj je severni del Lombardije zajelo močno deževje, vremenoslovci pa so za predel okoli Vareseja danes napovedali tudi med 100 in 200 litrov dežja na kvadratni meter.

Odpoved Rogliča

Na startnem seznamu je bil od Slovencev Pogačar, ki je lovil 25. zmago v sezoni in drugo na tej dirki po letu 2022. Že prej je nastop odpovedal Primož Roglič (Red Bull-BORA-hansgrohe), ki je na zadnjih dveh italijanskih klasikah v soboto po Emiliji in v ponedeljek na Coppa Bernocchi odstopil.

Za veliko večino največjih zvezdnikov kolesarstva bo vrhunec oktobrskega dela sezone dirka po Lombardiji, ki bo na sporedu v soboto. Pogačar bo tam lovil četrto zaporedno zmago. Njegova glavna tekmeca bi utegnila biti Roglič in Belgijec Remco Evenepoel (Soudal Quick-Step).

STA