Na včerajšnji skupni večerji se je po predvidenem načrtu zbralo 27 igralcev, priprave začenjajo Jug, Bergsen, Pridgar, Milec, Žinič, Šoštarič Karič, Vidmar, Uskoković, Sikošek, Strajnar, Bilać, Vrhovec, J. Repas, Ž. Repas, Lorber, Dizdarević, Laušić, Soudani, Čuk, Bourlès, Božić, Feta, Barišić, Grlić, Jakupović, Beugre in Kolar.

V primerjavi z ekipo, ki je zaključila prejšnjo sezono, so se po izteku pogodb od Ljudskega vrta poslovili Aleks Pihler, Nemanja Mitrović, Itsuki Urata in Marko ZalokarIshaq Rafiu pa ni več član NK Maribor. Od prvega dne bosta zraven tudi 17-letna upa iz nogometne šole, Niko Grlić in Max Alexander Bilać. Manjkata pa zaradi reprezentančnih obveznosti Josip Iličić in Pijus Širvys, ki se bosta pridružila pozneje.

Ante Šimundža je dejal, da "športni direktor dela na tem, da bi bila ekipa vsaj v 90-95 odstotkih popolnjena do 17. junija, ko odpotujemo v Moravske Toplice. Vse linije si želimo nekoliki osvežiti in s tem dvigniti konkurenco v moštvu. Želimo biti tekmovalni na vseh treh frontah. Da bi imeli dve enakovredni enajsterici ni mogoče, do rotacij bo prihajalo zaradi obremenjenosti ali slabih iger. Če bo kdo sposoben na obremenitve tako v prvenstvu kot v Evropi, bo igral vse tekme." 

O prihodu Acuna Ilicalija v NK Maribor Šimundža ne želi govoriti, dejal je le, da to ne bo bistveno vplivalo na okrepitve. "V vsakem primeru se bo Maribor okrepil zgolj z igralci, ki zadovoljujejo kriterijem in karakterju, ki je potreben za NK Maribor". Šimundža je dejal še, da bo Maribor imel skozi priprave pripravljena dva modela igre - z Iličičem in brez. 

O dveh mladincih, ki sta priključena pripravam, je trener NK Maribor povedal: "Tine Čuk se je žal poškodoval in mora zdaj to obdobje, ko bo imel več časa, izkorstiti, da zadeve čimbolje analizira in se vrne še boljši, Max Alexander Bilić pa ima izjemne fizične predispozicije, vemo kdo sta njegova starša, lahko bi pomenil prihodnost Maribora na "štoperskem položaju".

Prvi krog kvalifikacij za Evrospko ligo bo na sporedu v četrtek, 11. julija, povratna tekma bo 18. julija. V prvem krogu kvalifikacij za Ligo Europa bo imel NK Maribor status nosilca, med šestimi možnimi nasprotniki so predstavniki Švedske, Romunije, Bolgarije, Azerbajdžana, Slovaške in Kosova: IF Elfsborg, Corvinul Hunedoara, Botev Plovdiv, Zira FK, MFK Ruzomberok ter KF Llapi. Žreb bo v torek, 18. junija.