V boju za rdečo majico še naprej vodi slovenski as Primož Roglič (Jumbo-Visma), ki ima 39 sekund naskoka pred Ekvadorcem Richardom Carapazom (Ineos Grenadiers) ter 47 sekund pred Britancem Hughom Carthyjem (EF Pro Cycling).

V hladnem, vetrovnem in deževnem vremenu do sprememb v skupnem seštevku ni prišlo. V boju za rdečo majico tako še naprej vodi slovenski as Primož Roglič (Jumbo-Visma), ki ima 39 sekund naskoka pred Ekvadorcem Richardom Carapazom (Ineos Grenadiers) ter 47 sekund pred Britancem Hughom Carthyjem (EF Pro Cycling).

Roglič želi pomoč ekip

Roglič je že pred začetkom najdaljše preizkušnje na letošnjih etapnih dirkah na najvišji ravni poudaril, da si želi pomoči ekip v narekovanju ritma. Po vzpostavitvi bega s 13 kolesarji in prednosti petih minut, ki so si jo nabrali, je v glavnini v ospredje prišla ekipa Bora-Hansgrohe, ki je s pomočjo NTT Pro Cyclinga in Lotto Soudala lovila ubežnike v želji po zaključnem sprintu.

Varovali so ga moštveni kolegi

V glavnini so morali biti kolesarji ob vse večji hitrosti lova na ubežnike pozorni predvsem zaradi močnega vetra, ki je pihal na izpostavljeni galicijski trasi ob portugalski meji. Roglič je bil ves čas na varnem v ospredju glavnine, v kateri so ga varovali moštveni kolegi pri Jumbo-Vismi.

Sprva se je zdelo, da je odločitev v etapi prišla pred zadnjim vzponom na Padornelo, ko je ubežnikom, ki se jim je bližala glavnina, ušel Italijan Mattia Cattaneo (Deceuninck-Quick-Step), ki je dobil proste roke, potem ko je iz glavnine v ozadju odpadel njegov kapetan, irski sprinter Sam Bennett. V dežju, vetru in mrazu si je hitro nabral več kot minuto in pol prednosti pred zasledovalci, ki niso imeli moči za lov na Italijana, medtem ko je ritem glavnine prav tako padel. Toda po prečkanju vrha so v ozadju pospešile ekipe s sprinterji, ki so ostali v glavnini, Cattanea pa so ujele vsega 3,4 kilometra pred ciljem.

V sprintu na nekoliko vzpenjajoči se cesti pa je bil prepričljivo najmočnejši Philipsen (UAE Team Emirates), ki je slavil petič v karieri in prvič na tritedenskih dirkah.

V sprintu na nekoliko vzpenjajoči se cesti pa je bil prepričljivo najmočnejši Philipsen (UAE Team Emirates), ki je slavil petič v karieri in prvič na tritedenskih dirkah.

STA